3. den – Nečekaný přesun do Řecka

Skupina řeckých vojáků

Hned po budíčku se naše vědecká rada sešla, aby probrala dokument, který u nás v táboře nechali agenti černé růže. Dozvěděli jsme se, že chystají důležitou akci v jejich základně. Následně jsme se rozhodli jít na průzkum a tuto akci sledovat. Celý tábor se tedy odebral do lesa, ale bohužel se do centra galaxie nevrátil, protože se společně s černou růží přesunul v čase do antického Řecka. Konkrétně k městu Amfilopolis, roku 422 před naším letopočtem, kde v tu dobu probíhala Peloponéská válka.

Protože jsme na přesun nebyli připraveni, museli jsme se po návratu z lesa infiltrovat do města a obstarat si chitony, aby nás místní obyvatelé nepoznali. Poté jsme dostali od athénských vojáků za úkol si vyrobit čelenky, které nás svou barvou zařadí do oddílů – peltastů.

Odpoledne nás čekal výcvik nových peltastů. Hry byly zaměřené jak na sílu a rychlost, tak na paměť a myšlení. Běhali jsme hádankový běh, hledali v lese zašifrovaná řecká moudra a sbírali dřívka s čísly, které nám voják popisoval matematickými počty.

Před večeří jsme si ještě stihli nacvičit bojové pochody pro případ, že bychom museli zahnat spartské vojáky.

Večer se dva naše týmy vydaly na průzkum, protože jsme spatřili skupinu spartských vojáků za táborem.  Stalo se ale nečekané, sparťáni tyto dva týmy naverbovali na svojí stranu. A tak se stalo, že se nám tábor rozdělil na polovinu. Jedna byla ve městě s Athénama a druhá v lesním ležení se Spartou.

Celý den zakončila večerní stezka za poznáním řeckých ctností a bohů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..