2. den – Přípravný den na Germánii

Den v Centru Galaxie Ráno po budíčku a rozcvičce jsme tradičně strávili dopoledne v Centru. Malovali jsme standarty sekcí, přišívali si nášivky tábora na košili, chystali dříví na hlídku a pak jsme si v lese zahráli harpije.

Po obědě se sešla vědecká rada a rozhodla o přesunu. Podle stažené datazprávy jsme vytiskli informatoria a odpoledne vyhlásili přípravu na expedici Germánie.

Odpoledne probíhal trojblok – turnaj v archontovi, prezentace datazprávy a dodělávky standart. Při prezentaci jsme se sešli v jídelně a povídali si a promítali o místě a době přesunu tj. Germánie, Teutoburský les, 9 n.l. Přesun jsme naplánovali na 20 hodin.

Po večeři jsme si připravili dobové oděvy, abychom se začlenili mezi Germány a šli jsme na přesun. Po přesunu jsme vybrali pár dětí na průzkum a ty se šly podívat s jedním vedoucím do základny, co se zde děje. Dole u hřiště před stanem hořely ohně a u nich byli 3 náčelníci.

Germanie

Průzkum tedy došel pro zbylé děti a šli jsme k ohňům. Tam nás přivítal Arminius se Segestem a Segimerem. Po nějaké době jsme zahlédli přicházet k bráně skupinu Římanů vedenou Varem – novým prefektem Germánie. Arminius s náčelníky Vara přivítali a uvedli do úřadu podle náležitých oficialit. Když se pak Římané šli ubytovat a uchýlili se k odpočinku, Arminius svolal tajnou poradu germánských náčelníků, na kterou nás také pozvali. Zde nabádal všechny Germány ke svržení Vara a přípravě léčky.

Poté za dozoru Germánů jsme šli spát.

One thought on “2. den – Přípravný den na Germánii

  1. Adélka Ženatá says:

    Ahoj Adélko, přečetla jsem si článek o Germánii, musí to být zajímavé, budeš mi vyprávět. Všichni Tě pozdravují, měj se hezky, Milu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..