Tropická Univerziáda

Univerziáda - přísaha sportovců Konečně dnes ráno (16.8.) bylo to správné počasí, abychom mohli uspořádat univerziádní den. Jak jsme zjistili během dne, počasí bylo až moc dobré – teplota přesahovala 30°C. Ale nic už nás nemohlo odradit od tohoto tradičního sportovního zápolení.

Ráno proběhl zahajovací obřad běžců s pochodní, vztyčením vlajky a se čtením přísahy sportovců a rozhodčích. Pak se sešly týmy oblečené do svých barev, aby si společně zakřičely svůj pokřik a popřály si hodně zdaru při sportovním klání.

Univerziádní vlajka
Univerziádní vlajka

Na dopoledne byly naplánovány disciplíny jednotlivců: maraton, běh na 60 m, trojskok z místa a hod diskem. Pak následovaly turnaje v házené, ringu a sbírané. Po zaslouženém obědě a odpočinku, při kterém jsme se stihli i vykoupat v řece, jsme se rozešli na odpolední disciplíny: skok do výšky, běh přes překážky, hod oštěpem a vrh koulí. Následovaly turnaje v ringu a volejbale (starší). Jako zlatý hřeb celé univerziády proběhly v předvečer již tradičně štafety sekcí.

Univerziáda - trojskok z místa
Univerziáda - trojskok z místa

Po večeři následovalo nejdříve vyhodnocení expedice Trevír a pak závěrečný vyhodnocovací ceremoniál Univerziády. Ti nejlepší si odnášeli řadu medailí na své hrudi a ty ostatní alespoň hřálo u srdce známé „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“

2 thoughts on “Tropická Univerziáda

  1. Tarooko says:

    Prosíme, pište vzkazy dětem do rubriky: „Vzkazy na tábor“. Děkujeme. Tyto komentáře nemůžeme tisknout.

  2. Marcela Sevcikova says:

    Ahoj Nici,

    dnes Ti posilam balik a telefonovala jsem s babickou Bozenkou a zjistila jsem, ze Ti posila taky jeden, tak budes stedre obdaren. Sledujeme na internetu, co kazdy den delate, mate perfektni program, docela Ti zavidim, taky bych rada taborila jako Ty. Preji Ti hezke a vesele dny, pa mama

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..