Druhý přesun – středověk, Německo 1484

DSC01708 Dnes (14.8.) již bylo pěkné počasí od rána, vypadalo to, že déšť nehrozí. V dopoledních hodinách jsme měli soutěže v uzlové a šifrové štafetě, učili jsme se stavět přístřešek z celt, plížit se a stavět ohniště.

Během dne nám stroj času oznámil, že zaznamenal přesun cizího subjektu v časoporostoru. Bylo nám zcela jasné, o koho jde, a znali jsme i místo a čas. Proto jsme odpoledne vyhlásili přípravu na expedici Středověk. Vyráběli jsme si růžence, batikovali látku a povídali si databanku, abychom byli připraveni na tuto poměrně nebezpečnou dobu.

Večer se pak konal přesun do Trevíru roku 1484. Jakmile jsme vyšli z přesunové místnosti, přivítal nás Adalbert z Trevíru na svém panství a přijal nás jako své hosty. Jeho žena, paní Ulrika, nás při té příležitosti upozornila, že se zde poslední dobou objevily čarodějnické rituály, ale že jejich panství je velmi pobožné a nemáme se čeho bát.

Večer před spánekm proběhla ještě za přítomnosti dvou mnichů bohoslužba v místní kapli. Pomodlili jsme se, odříkali Otčenáš a přijali hostie. Tímto měl den skončit, ale ne pro hlídku. Krátce po půlnoci hlídka zaznamenala světla v panství a šla se podívat, co se děje. Asi pět postav se nalodilo na loďku a pluli po řece na protější břeh. Vedoucí s hlídkou se rozhodli, že je budou sledovat, rychle nastoupili na druhou loď a beze světel pluli za nimi. Byli svědky zasvěcovacího obřadu čarodějnic, které tančily a vyvolávaly různá zaříkadla. Když se začaly vracet, urychleně a nepozorovaně jsme se vrátili zpět a do rána již byl v panství klid.

IrMarLa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..