19. den – Turnaje pravdy

Nový den v roce 567 nového letopočtu v České republice kališnické byl věnován turnajům pravdy.

Každá sekce si vybere jeden sport, ve kterém si myslí, že má šanci vyhrát nad ostatními. Může pak získat až dvojnásob bodů a zamíchat celkovým pořadím. Pálkovaná, házená a ringo se ukázaly jako velmi oblíbené sporty.

Po dokončení turnajů přišel čas na pokus o nápravu minulosti. Na vědecké jsme vymysleli plán, jak na to. Přesunout se kousek od rybníka, kudy posel pravděpodobně šel, potkat ho dříve, než narazí na agenta Černé růže a odklonit ho jinou cestou přímo za Vladem.

Po přesunu šel náš plán až nečekaně dobře. Posla jsme potkali a podařilo se nám ho přesvědčit, že původní cesta je nebezpečná a Vlad nás posílá, abychom ho doprovodili na cestu bezpečnou. Ověřili jsme si, že posel došel, kam měl, aniž by potkal Černou růži a rychle jsme se přesunuli zpět, abychom zjistili, že naše domněnky byly správné a vše se vrátilo zpět. Jaká to byla úleva, když stroj času ohlásil návrat do roku 2023 našeho letopočtu. Vyrazili jsme zpět do tábora a doufali, že naši vedoucí jsou také zpátky z punkové doby.

Cestou do tábora jsme však uslyšeli volání o pomoc. Rychle jsme se tam vydali a zjistili, že vedoucí jsou svázáni a obklíčeni agenty Černé růže. Neváhali jsme a vyrazili jsme je zachránit. Chvíli nám trvalo, dostat je z tábora ven, ale nakonec se nám to podařilo. Bylo to náročné, ale zároveň to znamená, že se vše vrátilo do starých kolejí. Naši vedoucí i doba je zpět a Černé růži nezbývá nic jiného, než se smířit s tím, že svět jim patřit nebude.

Večer nás ještě čekalo vyhodnocení expedice Vlad Napichovač, ze kterého si děti odnášeli tematickou odměnu v podobě domácích sladkých rakviček se šlehačkou.

Zítra nás už čeká poslední den v Centru Galaxie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..