18. den – Vlad Napichovač, den druhý

Dnes ráno jsme se probudili do slunečného dne. Během ranní hygieny jsme byli svědky toho, jak si Matyáš Korvín nechal zavolat místního kuchaře a požádal ho, aby pro Vlada připravil k snídani něco s česnekem. Kuchař jeho přání vyslyšel. Vlad se však velmi rozčílil, protože česnek nemá rád. Matyáš Korvín však obvinil místního šaška a Vlad se ho rozhodl nechat popravit. Matyáše však začalo hryzat svědomí a chtěl život šaška zachránit. Došlo tedy k domluvě na souboji o jeho život. Matyáš se i tak ukázal jako zbabělec a na souboj za sebe vyslal svého vojáka. Nakonec přece jen vyhrál Vlad a osud šaška byl zpečetěn.

Děti byly během dopoledne rozděleny na nejmladší, dívky a chlapce. Každá skupina se zaměřila na určité disciplíny. Nejmladší, coby lovci, se seznámili se zvířaty a jejich stopami a trénovali hod sekyrkou na cíl. Dívky se zase učily, jak udělat různé druhy ohnišť a také si prošly překážkovou dráhu s podnosem. Chlapci se učili klást pasti na zvěř, pochodové značky, a pak si zkusili běh ve zbroji.

Před obědem přišli za Vladem dva turečtí poslové. Vlad však jejich poselství nepřijal a ještě je za jejich drzost, nechal potrestat. Tím porušil příměří o neútočení, což rozčílilo Matyáše a okamžitě tak i se svou družinou odešel.

Odpoledne bylo velmi akční. Nejprve proběhl úspěšný útok na Osmanské ležení. Poté se členové Dračího řádu vydali na průzkum, kde viděli agenta Černé růže, jak se potkal s poslem. Za měšec mincí s ním vyměnil zprávu, kterou posel nesl Vladovi. Pravou zprávu pak spálil. Hned nás napadlo, že právě tento krok Černé růže mělo být to ono “finále”. Průzkum se rychle vrátil do tábora a chtěl Vlada varovat, že dostává falešnou zprávu. Bohužel se to nezdařilo. Během chvíle se ozval stroj času se zprávou, že proběhl přesun v časoprostoru, a tak nám bylo jasné, že Černá růže dokončila svůj plán a vrátila se zpět do naší doby. Rozhodli jsem se, že se také vrátíme zpět a uvidíme, co falešná zpráva způsobila. V tu chvíli však přišel Vlad a zaúkoloval nás. Kluky si vzal sebou na boj s Turky, nejmladší poslal ven na lov a holky do jídelny, kde je nemělo čekat nic pěkného. Nejmladší se však zachovali pohotově a všechny holky zachránili. Rozhodli se, že se vydají společně na místo přesunu a snad se tam potkají i s kluky. Těm se naštěstí povedlo Vladovi utéct a dorazit na místo setkání, kde proběhl přesun.

Překvapením pro nás bylo, když stroj času zahlásil, že se nacházíme v České republice kališnické roku 567 nového letopočtu. Vydali jsme se do tábora zjistit, co se tam děje. Naši vedoucí se v této době dost proměnili, a to do punk stylu. K tomu se ukázalo, že agent Černé růže je součástí našeho tábora a jeden z hlavních vedoucích. Postupně jsme začali zjišťovat, že vedoucí jsou stále s námi, ale jen prožili jinou historii. Povedlo se nám stáhnout nějaké informace z Wikipedie, se kterými jsme se seznámili a před večerkou jsme shlédli večerní televizní noviny, díky, kterým jsme se dostali další indicie o naší “nové” době.

Náš úkol je jasný. Počkat až se budeme moci znovu přesunou a zastavit posla dříve, než si s agentem Černé růže vymění zprávu pro Vladovi. Držme si palce, aby se nám to povedlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..