Den 11. – Magický den s Plnovousem

Jak již víte, včerejší večer byl zakončen pohádkou o Plnovousovi.

Pohádka byla o čaroději, který přišel o svůj plnovous, protože mu ho jeden černokněžník záviděl, a to proto, že byl dlouhý a kouzelný a také, protože mu čaroděj nechtěl říct recept na elixír, po kterém by mu taky narost (Sára Lee).
Celý příběh byl o Čarodějovi, jehož krásný plnovous byl Černokněžníkem proměněn na zákeřnou ženu. Vůbec si nepadli do oka a oba si přáli, aby všechno bylo jako dřív.

Ráno jsme se v této pohádce probudili. Tím se hned naplnili naše nejhorší představy. Vše, co se dělo ve včerejší pohádce, musíme dělat i my (Míša).

A budíček byl tak trochu překvapením. Dneska mě pobavil budíček. Protože jsem opravdu nečekal, že mě probudí víla, krteček, dřevorubec, a čmelák. (Franta)

Čekalo náš dobrodružství – hledání a získávání přísad do kouzelného elixíru, který by mu jeho vous vrátil na tvář. Získali jsme všechno – vodu ze středu rybníku, zlaté fazolky anebo kouzelný bílý prach. A motivace k tomu Čarodějovi pomoci? Čaroděj bez vousů mě velice znepokojuje (Kryštof Chmelík).
Měli jsme tak možnost strávit den s pohádkovými postavami, kde vrcholem všeho pak byla samotná tvorba elixíru. Na to jsme se hodně těšili, protože jsme byli jak alchymisti.
Těším se na míchání těch přísad a moc mě zajímá, jak ten lektvar bude vypadat (Jasmine Anna).

Všechno se nám podařilo, ale nakonec to k ničemu nebylo. V průběhu hledání přísad se do sebe totiž Čaroděj do Plnovouse se zamiloval i v podobě ženy a byli jsme svědky toho, že se tihle dva budou brát. Dokonce nás pozvali na zásnubní oslavu, kde jsme to pořádně roztočili.

A abychom nezapomněli, jednou z postav, se kterými jsme se potkali byla Influhvězda. Ta dokumentovala celý náš den v pohádkovém světě a již brzy si budeme moct tyhle vzpomínky pustit. Až to naše influhvězda dokončí, budete první, kteří se to dozví. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..