Den 8.–9. – Expedice Alois Musil

Dnes ráno jsme se probudili do zvuku píšťalky. Během nočního sledování Černých růží totiž hlídka objevila informace o dalším přesunu, a proto jsme se ráno svolali poplachem. Pokyny zněly jasně. Rok 1898 n. l., údolí Butun, Jordánsko. Cílem naší cesty je zachránit českého kartografa a orientalistu Aloise Musila. Připravili jsme se na přesun, oblékli chitony a zavázali turbany.

Po přesunu nás v beduínské vesnici přivítal nemocný náčelník. Během naší pomoci se sběrem léčivých bylin jsme v lese narazili na Musila. Přivedli jsme ho do vesnice a on nám pomohl vyléčit náčelníka. Ten nám za odměnu sdělil polohu bájného zámku Al Amra.

Před večeří jsme si proto sbalili batůžky a spacáky a vydali se společně s karavanou na cestu. Do zámku jsme nedošli, uvelebili jsme se proto v lese. Zahráli jsme si pantomimu, přečetli si pohádku a šli spát.

Druhý den dopoledne jsme si zahráli pár her a po obědě se děti samy vydaly s buzolou hledat Al Amru. Po nalezení zámku jsme zachránili Aloise Musila před Černou růží. Došli jsme zpátky do ležení a pomocí stroje času jsme se přesunuli zpátky do tábora.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..