11. den – Kalokaghatia – Galaktické EXPO 2022

Včera večer jsme se zúčastnili zahájení EXPA 2022. To je světová výstava průmyslu a kultury a my jsme si zvolili téma Dokonalá konstrukce. Během zahájení se nám představili tři vystavovatelé se svou prezentací, ale do toho byl k nám bránou v čase vyslán Leonardo da Vinci, který nás poprosil, zda bychom mu pomohli uskutečnit jeho vynálezy.

Dnes ráno jsme tedy vztyčili vlajku Kalokaghatii a začali se připravovat na večerní slavnostní prezentace. V dopoledním trojbloku jsme začali vytvářet svá díla a stavby, pokusili jsme se o reprodukci Mony Lisy uhlem a zahráli si hru Da Vinciho mince. Během dne nám Leonardo pomáhal svými radami a vyprávěl nám příběhy ze svého života. Dozvěděli jsme se například, že byl levák, ale dokázal jednou rukou malovat a druhou psát současně. My jsme mu zase prozradili, že v roce 1911 byla Mona Lisa ukradená z Louvru a jak to s ní bylo dál. Také ho určitě zarazila současná cena tohoto obrazu, protože podle pojistné smlouvy je odhad ceny 18 miliard.

V odpoledním trojbloku jsme dál pokračovali na svých projektech a zahráli si terénní hru „Najdi Monu Lisu“, na louce jsme si pak na sekce zahráli hru Da Vinciho kód.

Po večeři jsme ještě rychle připravili svá díla k dokonalosti a mohl se konat druhý večer EXPA.

Každá sekce měla možnost prezentovat svoji celodenní práci před porotou, ve které byl i Leonardo. Mezi exponáty byl například větrný mlýn, levitující stavba, Leonardův most, model sluneční soustavy a mnoho dalšího. I samotný mistr Leonardo byl překvapen, co vše děti zvládly za pár hodin vytvořit.

Na závěr jsme si také zkusili jednu mezihru, a to zapamatovat si co nejdelší část čísla „Pí“. Pokud byste měli čas, neváhejte a také si to někdy zkuste, zda budete lepší než děti 🙂

Tímto jsme ukončili dnešní Kalokaghatiu na téma EXPO „Dokonalá konstrukce“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..