9. den – Kalokaghatia

Včera večer k nám během večerního nástupu přiběhly dvě děti a uslyšely nějaké záhadné bouchání, hledaly, až našly ….. Objevily ohromnou hrací desku, na které bylo napsáno slovo Jumanji a poněvadž určitě nevěděly o co jde, tak začaly hru hrát. Kdyby bývaly věděly, nikdo by to neudělaly L Během hry se k nám postupně přiřítily opice, přilétli obrovští bodaví komáři a uřvaný lev. Úplně nakonec ze hry vyšel lovec a chtěl hráče zastřelit, jenže ti utekli. A teď bylo na nás hru dohrát!!

Takže dnes ráno začala Kalokaghatia na téma „Kdo si hraje nezlobí“. Během dne jsme vymýšleli na sekce vlastní deskovou hru včetně pravidel, figurek, kostiček a připravovali jsme se na večerní prezentaci. K tomu jsme si vyráběli vlastní hrací figurky. Během dopoledne jsme si měli nacvičit dámu, kterou si hrajeme na velikém hřišti, kde se staneme živými figurkami.

Na nástěnce nás také čekaly 4 hlavolamy, které jsme měli vyřešit do večera.

Odpoledne jsme si pak zahráli dámu, solitér a hlavně úplně nové hry jako je Bocca, Pucket a obří Labyrint.

Po večeři jsme pak prezentovali své vymyšlené hry a byly naprosto úžasné, originální a hlavně i vtipné. Jenže po prezentaci opět lovec chtěl vědět, kde jsou děti, které ho přivolaly ze hry, ale my jsme je neprozradili. Takže lovec si vzal z každého týmu jedno dítě, které přivázal řetězem k hrací deska a zamkl na zámek s trojciferným kódem. Děti pak dostaly pergamen s 13 úkoly, které musí splnit a za ně dostanou kartičky s body. Body jsou k tomu, aby zajatec postupoval na hracím plánu až do středu a zakřičel Jumanji. Tam pak jsme našli cedulku s jinotajem, kde se nachází kód.

Když jsme konečně své kamarády vysvobodili, tak nám řekli, kde se nachází mapa k pokladu.

Už za tmy jsme podle mapy došli na kopec zvaný „Mravenčák“, kde byla korouhev se znakem Jumanji a 4 lopaty. Tak jsme kopali a kopali. Až jsme vykopali 2 truhly. Jednu menší novou s odměnami za Kalokaghatiu a jednu velikou, starou, téměř rozpadlou ….. je to truhla, kterou jsme zakopali v roce 2016 jako časovou schránku. Takže ….. co tam asi bude? Nechme se ještě chvíli napínat J

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..