Den 7. – Universiáda

Sedmý den se nesl ve sportovním duchu, takže na nás čekala Universiáda – den plný atletických disciplín a kolektivních her. Z tradičních sportů jsme si tentokrát vyzkoušeli marathon, trojskok, vrh koulí, běh přes překážky, skok z místa a hod krikeťákem. Všichni podali obdivuhodné výkony a některé děti si i vylepšily své osobní rekordy.

Odpoledne jsme si také krom individuálních a kolektivních sportů zaběhli krátké štafety. Letošní běhy byly jedny z nejvíce vyrovnaných za poslední roky, a tak na nás čekala napínavá podívaná a nejeden vedoucí při fandění přišel o hlas.

Po odběhnutí všech štafet se sedm statečných dětí rozhodlo vyzvat k závodu vedoucí. Těm se povedlo postavit dvě družstva udatných zástupců, avšak jejich výkon skončil – z hlediska vedoucích – fiaskem. Dětem se povedlo porazit obě dvě skupiny vedoucích a to s nemalým náskokem.

Jakmile jsme strávili večeři, konalo se vyhodnocení, při kterém jsme rozdali celkem 141 medailí – všechny tři cenné kovy za dopoledne a odpoledne pro jednotlivce, a zlatou pro vítězné sekce za dopoledne, odpoledne a štafety.

Po vyhodnocení jsme se vydali na divadelní scénku, kterou si pro nás připravili vedoucí k 50. výročí dobytí Měsíce. Ta se sestávala z černého divadla, které přehrálo celou misi Apollo 11 od startu rakety až po dosednutí lunárního modulu, a videa, které obsahovalo všechny důležité okamžiky, které poté následovaly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..