Den 6. – Husité den druhý

Hned ráno nás husitští bojovníci probudili na spolešnou rozcvičku, která se nesla ve vojenském stylu. Dopoledne jsme měli možnost zůčastnit se husitské bohoslužby, tedy přijímání pod obojí, kterou vedl husitský kněz. Po bohoslužbě jsme po kategoriích obešli tři stanoviště, kde jsme si zahráli na vozovou hradbu, a poté hry čáry a trojnožku. Před obědem jsme si všimli, že se husité pohádali a zmizeli, a tak nás napadlo, že se pokusíme znovu o přesun do CG. Přesun byl konečně úspěšný.

Hned po přesunu jsme vyšli z jídelny a zpozorovali jsme, že se v našem táboře střetly dvě jednotky. První jednotka byli ašúti a druhá jednotka je nám dosud neznáma. Tyto dvě jednotky si nás ani nevšimli a bojovali spolu po celém táboře. Poté tábor opustili, aniž bychom museli zasahovat. Po jejich odchodu jsme zavřeli brány a odebrali jsme se na oběd a polední klid.

Odpoledne nás čekal klasický popřesunový trojblok, ve kterém si děti zaběhly databanku, osprchovaly se, a také si trochu odpočinuli. Starší a mladší se ještě stihli naučit mnoho uzlů a šifer.

Večerní program sestával z vyhodnocení expedice Střet Kultur, které bylo zakončeno týmovými okrsky a samozřejmě pokřiky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..