Den 8. – Pouť / Skotsko I

Po několika fyzicky náročných dnech na děti dnes čekala odpočinková pouť. Děti měly šanci si na stanovištích vysoutěžit korálky, které pak mohly utratit v našem Galaktickém Marketu za sladkosti.

Ráno jsme si promluvili s bytostí obývající tajemný holocron a od ní jsme se dozvěděli místo a čas dalšího přesunu. Naše kroky tentokrát směřovaly do Londýna roku 1306, tedy do období bojů o skotskou nezávislost.

Hned po přesunu jsme byli svědky popravy Williama Wallace. Mezi nás se zamíchali Skoti v čele s Robertem de Bruce. Anglický král Edward se dozvěděl, že Bruce je v Londýně a rozhodl se ho najít a zajmout. Skoti začali nenápadně utíkat z Londýna a my s nimi. Zdálo se totiž, že jeden z nich je přesně ten, kterého jsme hledali. Bohužel ho hned po opuštění tábora unesla tajemná organizace, která nám letos kazí plány. Pomoci jsme mu nedokázali, tak jsme se Skoty pokračovali do lesního ležení.

Bruce si uvědomil, že o skotskou korunu už usiluje mnoho rodů a rozhodl se nechat korunovat skotským králem. Vydali jsme se tedy do města Sconne, kde v místní katedrále proběhla korunovace Bruce králem. Složili jsme mu hold a vydali se na večeři. Po večeři se strhl déšť, takže jsme zůstali v táboře a do lesního ležení jsme se už nevraceli. Po večeři dorazila do města skotská šlechtična, která požadovala skotskou korunu pro svého příbuzného. S tím Bruce nesouhlasil a přikázal dětem připravit mu druhou korunovaci. Toho se děti zhostily s vervou a uspořádali opravdu pěkný a ceremoniální obřad.

Pak už jen následovala menší slavnost Highland Games a šli jsme spát.

One thought on “Den 8. – Pouť / Skotsko I

  1. Emiliano caroti says:

    Marina
    Ahoj mari moc pozdravu z prahy kde se neda existovat kvuli horku. Zitra se pojedu vykoupat do berounky. Bracha v poho.
    Pusu tata

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..