Den 3. – Přesun k Inkům

Ráno po snídani se sešla celotáborová vědecká rada, při které jsme pomocí Holokronu poprvé komunikovali se Zizem, bájným orlem, který nás požádal o pomoc při hledání svých ztracených bratrů. Po krátkém rozhovoru jsme se shodli, že mu pomůžeme a on nás vyslal na první cestu časem do města Cusco v Incké říši do roku 1431 n.l.

Jakmile jsme se dozvěděli, kam se máme vypravit, započali jsme přípravy. Vedoucí nám nachystali informatoria se zajímavými fakty o naší cílové destinaci. Abychom v době dobře zapadli, vyrobili jsme si pěkné incké čelenky a místo jmen jsme si na naše chatky nakreslili své portréty, protože Inkové neznali písmo.

Po obědě jsme už na nic nečekali a vydali jsme se mimo tábor na přesun. Místo do tábora jsme se už vrátili do Cusca, kde nás uvítali vojevůdce Killay, velekněz Yupantec a dcera Sapa Inky Casirimay. Během odpoledne jsme dostali za úkol připravit se na večerní slavnost. Hry, které jsme si vyzkoušeli, nám ukázaly různé incké tradice. Nikomu z nás taky neušlo, že princezna a vojevůdce se mají rádi, po celé dopoledne si totiž posílali dárečky a zamilované vzkazy.

Těsně před večeří se do Cusca s celou svou družinou vrátil samotný Sapa Inka Pachacuti. Všem nám sdělil, že se blíží válka s říší Čanků a je třeba se na ni připravit. Během večerní hostiny jsme se stali svědky velké hádky Pachacutiho s princeznou Casirimay. Sapa Inka se totiž dozvěděl o jejím vztahu s vojevůdcem. Atmosféra u stolu byla napjatá.

Ještě před setměním jsme se zúčastnili tajemného obřadu, který velekněz Yupantec svolal na oslavu inckého boha Slunce Intiho.

Cestou zpět Cusca jsme spatřili podivnou svatyni. Když jsme ji blíže prozkoumali, zjistili jsme, že v ní sídlí námi hledaný Behemot. Krátce s námi promluvil, ale zítra si ho ještě budeme muset přemluvit, aby nám pomohl. Se západem Slunce jsme už rychle šli spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..