Den 10. – Poslední den Kleopatry

Dnes nás vzbudili ráno římští vojáci v čele s Marcem Antoniem, který vyhlásil výcvik vojáků před chystanou bitvou. Celé dopoledne jsme se tedy cvičili v egyptském i římském boji. Běhali jsme se zbrojí, házeli sekerkou, chytali vojáka do sítě, stříleli z luku, drželi  meč na čas a nakonec hráli Anubisovy mince.

Před obědem obdržel Marcus zprávu z Říma, že Octavianus se vylodil u Aktia a čeká na Marca Antonia. Ten tedy vzal své vojáky a šel do bitvy. Celý oběd a polední klid byla Kleopatra neklidná a nakonec poslala Marcovi vzkaz. Ten, když ho přečetl na cestě zpět do Alexandrie, tak mu špatně porozuměl a po předchozích nezdarech a porážce v bitvě, zvolil smrt mečem. Když se Kleopatra dověděla o tom, že Marcus zemřel, byla zdrcena a vyhlásila smutek. Jenže v tuto chvíli přichází do Alexandrie Octavianus a oznamuje jí, že prohrála a vše ztratila, pokud ale odjede s ním do Říma a podrobí se mu, nechá ji naživu a i jejího syna.

Kleopatra nabídku přijala, ale chtěla ještě naposledy navštívit lázně a na cestu se přichystat. Ale když povolávala své nejbližší služebné a tajně nechala Caesariona odvézt pryč s ochránci, všichni jsme věděli, co bude následovat. A když z lázní vyšla služebná s poslední zprávou pro Octaviana, kde ho prosí, aby jí splnil poslední přání a to být pohřbena s Marce a to na věky věků, nikdo nepochyboval, že královnu již živou neuvidíme. Octaviánus ji našel ležet na lůžku v královských šatech a přichystanou na pohřeb. Jeho vztek neznal konců, ale nakonec se zlostí odešel do Říma.

My jsme využili příležitosti a vyměnili náhrdelníky a hned se přesunuli do naší doby. Odpoledne jsme pak běželi závod, sprchovali se a měli osobní volno. Večer jsme vyhodnotili expedici, rozdělili odměny mezi nejlepší a nakonec zahájili program na další den a to „Přežiješ ?“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..