Den 11. – Přežiješ?

Dnešní den probíhal v duchu slavné televizní show „ Kdo přežije“. Budíček zahájil moderátor Jeff, který rozdělil děti do šesti kmenů. Poté následovala netradiční rozcvička, se zábavnou hrou „ovečky“. Děti se hned v kmenech rozdělily na nosiče a na ty, kteří se nechali nosit. Úkolem bylo se dopravit na určité místo, kdy jeden lezl po čtyřech a druhý byl na něho ze spodu pověšený. U této hry se děti opravdu pobavily a navíc vítězný kmen dostal svou první výhodu ve hře. I při dalších hrách jako např. u „přenášení Jeffa“, nebo hry kuny a veverky, kdy kmeny chránily svá území a zároveň se snažily získat ta ostatní, získal vítězný kmen vždy nějakou z výhod, kterou mohly během dne využít.

Dopoledne jsme si užívali, do chvíle kdy nás o poledním klidu navštívili Ašůti, kteří se nám nejspíše snažili ukrást náš stroj času. Naštěstí se nám podařilo Ašůty zahnat a tak jsme mohli pokračovat v našem boji o přežití.

Odpoledne následovaly další hry, jako živé „člověče nezlob se“ a povedená hra „ útěk z tábora“, kterou si užilo i spousta vedoucích, kdy každý z nich měl přidělen určitý strach, kterým ho děti mohly vystrašit a tím se dostat přes něj z tábora ven a získat bod pro svůj kmen.

V podvečer nám začalo pršet, a tak jsme pokračovali až po večeři, kdy se každý kmen vydal, podle mapky, na „cestu za pokladem“, tedy svou odměnou. Nakonec se všechny kmeny sešly i s odměnou u táboráku, kde je čekalo konečné vyhlášení výsledků. Vítězný kmen si na závěr vypustil společný lampion štěstí. Celý den jsme si užili, jak děti, tak i vedoucí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..