14. den – Koupaliště II

P1060091Dnešní ráno bylo pohodové. Na rozdíl od včerejška, kdy jsme se proháněli po louce, hráli turnaje a soutěžili o sto šest, nás dnes čekalo jen válení na osušce, koupání a pravda, trochu náročnější cesta tam a zpátky do Mašůvek. Cesta byla namáhavá hlavně kvůli velkému vedru, které dnes panovalo. Nejmladší z nás měli cestu mnohem pohodlnější, svezli se totiž na vzdálenější, zato hezčí koupaliště. Starší si ale na druhou stranu mohli zasoutěžit v plaveckých závodech proti vedoucím. Po návratu do tábora jsme si dali večeři.

Po večeři následoval nástup, během kterého bylo uděleno vůbec první vyznamenání za mimořádný čin v rámci Galaxie. Tato vyznamenání jsou čtyři – Pomocná ruka, předávaná za mimořádnou pomoc v krizové situaci, Vlčí odvaha, symbolizující obzvlášť statečný a rozvážný skutek, Spravedlivý drozd, který se udílí za obětavou fair-play a Zub výjimečnosti, které se uděluje za neobvykle dobrý čin. My jsme udělili Jakubovi K. vyznamenání Pomocná ruka, protože předchozí den napomohl včasnému lékařskému zákroku během závodu v lese, i když to pro něj znamenalo, že ztratí šanci závod dokončit a vyhrát.

Kolem nástupu jsme měli čas na různé sporty, takže jsme si zahráli ringo, lacross, házeli jsme si a všelijak blbli s míči. Před spaním nás čekalo ještě jedno srandovní dramatické představení – zahájení Ninja faktoru. Při něm předvedli své scénky gejša, malíř, ninjové a sumo zápasníci. A pak nám Číňan s gongem řekl, ať se dobře připravíme, že nás čeká sportovní událost roku. Tak honem spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..