15.den- NINJA FAKTOR

P1060173Včera v podvečer jsme mohli shlédnout zahájení ninja faktoru, kde se nám představili přední japonští sumisté, karatisté a gejša se svým malířem. Věděli jsme tedy, co nás dnes čeká. Ráno nás za zvuků bubnů vzbudili všichni kluci převlečení za ninji a rozdělili si nás podle výkonosti na rozcvičku, kde nám dali pěkně zabrat.

Po snídani pak byl nástup a dozvěděli jsme se program na dopoledne. Všechny soutěže byly koncipovány na týmy věkově prostupné, tak aby si pomáhali starší s nejmenšími dohromady. Hráli jsme taktickou hru „ponorčičky“, „lov pand“ a dále překreslovanou a nošení vody. Po těchto hrách nás čekal obídek, odpočinek a příprava na nejdůležitější část dne.

Během dopoledního programu totiž vedoucí postavili v základně ohromnou překážkovou dráhu. Překážky nebyly vůbec jednoduché, museli jsme zvládnout přeskakování šikmých špalků, kládu na řetězu, provazovou síť, plížení, přeskakování a podlézání, dřevěnou stěnu i probíhání vodními branami. Každý účastník dostal na tričko svoje startovní číslo a po doběhu mohl sledovat své  celkové  pořadí na počítači. Všechny děti zvládly proběhnout trať a teprve, když přišli na řadu vedoucí a ninjové, tak začala bouřka. Nicméně tato maličkost je nemohla odradit a zúčastnili se také. Děti tak měly možnost porovnat své fyzické síly i s dospělými. Ale aby to bylo spravedlivé, tak děti měly výhodu v tom, že mohly absolvovat několik stánků s disciplínami, které když splnily, odečetly se jim sekundy od běžeckého času.

Večer pak již bylo slavnostní vyhlášení všech běžců a ohodnocení nejlepších závodníků, kteří doběhli až k hoře Midoriama a získali tvrdě zaslouženou odměnu. Do postelí jsme se pak odebrali příjemně unavení, ale spokojení z překonání sami sebe jako správní ninjové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..