10. den – Saladin I

Dnes ráno nás vzbudil stroj času, který nás informoval o tom, že se budeme muset přesunout do doby Saladina a Richarda lvího srdce, bitvy u Hattínu a dobývání Jeruzaléma, do doby rytířů a beduínských válečníků. Pak jsme se trochu procvičili, posnídali a vrhli se na přípravu na přesun časem. Během dopoledne jsme si pověděli zajímavosti o době, do které jsme se přesouvali, barvili jsme si turbany a vyráběli čelenky a pak si pro radost zahráli kroket. Po hrách jsme se hromadně odebrali do lesa, kde měl proběhnout přesun v čase. Proběhl bez komplikací, a tak jsme se během chvíle ocitli mnoho set let v minulosti a mnoho set kilometrů na jihu.

Rozhodli jsme se prozkoumat okolí přesunu, abychom zjistili, co se kolem děje. Jedna z našich průzkumných skupin se potkala se Saladinem a jeho ozbrojeným doprovodem, naštěstí ji však Saladin považoval za berberské posily a přijal nás všechny do svých služeb. Vzhledem k našim hladovým výrazům se rozhodl nás zavést do svého vojenského ležení a podělil se s námi o část svých zásob. Po jídle jsme museli držet hlídky a patrolovat kolem ležení, aby nás nepřekvapil výpad křižáků. Mezitím někteří z nás hráli hru v šach, při které jsme se museli domlouvat a společně hrát proti jednomu z velitelů saladinovy armády. Už jsme ho téměř porazili, když náhle Saladin vyhlásil vojenský výcvik, který nás měl připravit na bitvu s křižáky. Během něj jsme si vyzkoušeli svou obratnost při prolézání sítí, svou sílu ve visu na stromě a svou taktiku při hře padouchové. Zatímco jsme se soustředili na výcvik, podařilo se troufalé křižácké jednotce přiblížit do naší blízkosti. Saladinovi muži si jich ovšem brzy všimli a vyhnali je, my jsme pak posbírali své vybavení a vyrazili zlikvidovat křižácké ležení. Naše armáda se rozdělila, a tak zatímco jedna část svedla bitvu s křižáky, druhou část zastihl prudký déšť, a tak se musela stáhnout do Jeruzaléma, ve kterém získala přístřeší.

Když se déšť utišil, tak jsme se odebrali na jídlo. Po jídle si nás Saladin pozval na oslavu vydobytých vítězství, pohostil nás ovocem a nechal naše dívky tančit, zatímco naši chlapci se utkali v zápase. Oslavy skončily pozdě, takže jsme hned po jejich ukončení odebrali umýt a na lože. Zítra nás mají čekat další bitvy, prozkoumávání krás Jeruzaléma a další dobrodružství, takže si musíme řádně odpočinout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..