8.den- KALOKAGHTIA aneb „Poselství do budoucnosti“

P1130727 (1)Včera večer po vyhodnocení Univerziády jsme zaslechli zvuky motorů a zahlédli mezi chatkami ufo, které právě přistálo. Šli jsme se tedy podívat blíž a najednou z něj začali postupně vystupovat tři mimozemšťané a rozhlížet se kolem sebe. Nejdříve byli dost nejistí, ale potom se najednou rozezněla hudba  začali tančit  a snažili se nás pozemšťany to naučit a nakonec již tančil celý tábor. Nakonec  zvedli transparent a my pochopili, že tím začala kalokaghatia na téma „Poselství do budoucnosti“.

Dnes ráno jsme tedy věděli, co nás bude čekat. Celý den jsme dělali činnosti, které se vztahují ke kontaktu s mimozemskou civilizací a jak s ní navázat kontakt. Dopoledne kluci vyráběli malé raketky a modely letadel a dívky se snažily sestavit kaleidoskop. Jako soutěž na jednotlivce jsme na čas stavěli dřívka jako šroubovici DNA. Kromě toho jsme měli za úkol vytvořit scénku, jak si představujeme blízká setkání třetího druhu a také vytvořit poselství  pro budoucí členy Galaxie.

Odpoledne jsme pak vyrývali kovové destičky podle předlohy skutečné destičky ze sondy Pioneer 10, která již 44 let letí vesmírem s poselstvím o lidské existenci. Na sekce jsme pak hráli hru Vzkaz v láhvi a napodobení zvukového signálu.

Večer nás čekal Galavečer, kde každá sekce předvedla své vystoupení. Po vyhodnocení nejlepších dětí i sekcí, jsme každá sekce zapečetili své poselství a dali do jedné truhly a tu zakopali v lese až do roku 2020, kdy ji na táboře slavnostně otevřeme a svá poselství si prohlédneme. Nyní máme mapu se souřadnicemi, kde se truhla nachází, a budeme si ji 4 roky předávat. Večer jsme se pak ještě rozloučili opět tancem s našimi „ufouny“ a nechali je vrátit se odkud přilétli.

A co vy? Také jste měli možnost se setkat s mimozemšťany nebo alespoň na ně věříte?

One thought on “8.den- KALOKAGHTIA aneb „Poselství do budoucnosti“

  1. Emča Morávková says:

    Díky za parádní fotky a popisy Vašich výletů časem.Můžeme jen závidět. Jo a na ufouny někdy člověk natrefí ani se moc nemaskují..Díky celému týmu vedoucích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..