7. den – Univerziáda I

univerziádaDnes nám počasí od rána přálo a po úvodním ceremoniálu začal sportovní den. Čekalo nás šest disciplín na jednotlivce a to ve dvou trojblocích – dopoledním a odpoledním – a dále kolektivní sporty a štafety.

Na jednotlivce jsme soutěžili v běhu na 60 metrů, hodu kriketovým míčkem, vrhu koulí, maratonu, trojskoku a skoku z místa. Po skončení dopoledního trojbloku nás čekaly kolektivní sporty. Pak následoval zasloužený oběd a polední klid, ve kterém jsme čerpali síly na odpolední boje.

Během dne hráli všechny kategorie dva turnaje. Nejmladší hráli sbíranou a vybíjenou, mladší ringo a přehazovanou, starší  házenou a ringo.

Vrcholem sportovního umění byly závěrečné krátké štafety. Večer po večeři proběhlo vyhlášení výsledků v jednotlivých kategoriích a předání medailí.  A tím byl první univerziádní den ukončen.

Po slavnostním vyhlášení vítězů jsme shlédli zahájení uměleckého dne Kalokagathia ve stylu tanečního výstupu tří mimozemšťanů. Vystoupení se nakonec zvhrlo v tancování pod širým nebem. Důvod takového zahájení je prostý. Zítra totiž budeme vyrábět poselství budoucím generacím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..