4. den – bitva v Teutoburském lese

UtokDalší den v germánské vesnici začal tajnou schůzkou germánských náčelníků, na kterou jsme byli přizváni také my. Projednával se podrobný plán léčky na římské legie v Teutoburském lese. Dále bylo rozhodnuto potrestat germánského náčelníka Segimera za to, že se snažil předešlý večer při hostině prozradit léčku prefektu Varovi.

Poté již z prefektova domu vyšli legionáři, pod jejichž vedením jsme se rozcvičili. Dopoledne probíhala příprava na blížící se pochod a proto jsme nacvičovali techniku římské jízdy, braní zajatců a postřeh. Poté, abychom při cestě neměli hlad, jsme si upekli nad ohněm chléb.

Po poledním klidu nám prefekt oznámil, že odchází do hlavního tábora svých legií a nás prozatím ponechává v táboře. Vybral však tři z nás a ty jmenoval legionáři. Měli za úkol provádět průzkum během pochodu.

Odpoledne jsme nacvičovali bojové taktiky ve hře Římské hodnosti a poté jsme byli náčelníkem. Arminiem vyzváni, abychom v lese našli základnu římských vlajkonošů. Společně s germánskými náčelníky jsme získali zástavu římské legie.

UtokPři večeři přivedli germánští náčelníci zajatého prefekta Vara. K večeru byl pak spolu se signiferem Asprenou popraven. Během popravy germánská kněžka vyndala z římské zástavy kreslené plány a spálila je. Arminius nám pak sdělil, že na další den pro nás přichystal výcvik a pochod proti dalším římským legiím. Kněžka mezitím odešla z tábora, ale dokázali jsme ji vystopovat a následovali jsme ji na posvátné germánské místo, kde jsme viděli, jak něco vyhrabává ze země. Zahnali jsme ji a pro věc si došli. Byly to plány pro sestavení komunikátoru, pro které jsme se do Germánie vydali. Naneštěstí, kněžka běžela za Arminiem, který nám vyčinil za znesvěcení posvátného místa. Několik z nás si vybral a šel se podívat na škodu, kterou jsme údajně způsobili. Těmto pár vybraným se podařilo utéct, a pak jsme běželi všichni na přesun.

Úkol jsme splnili. Získali jsme plány na postavení komunikátoru. Nikomu se během expedice nic nestalo. Teď nás čeká odpočinkový den v Centru Galaxie plný her.

opekani

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..