Zimní univerziáda

Zimni_UNI Ano, zrak vás neklame a opravdu čtete správně: Zimní univerziáda. V úterý ráno během rozcvičky napadl sníh, táborem se rozezněla vánoční hudba a koledy. Po snídani do tábora přišli „zakuklenci“ v kožiších s rukavicemi a kulichy. Přinesli s sebou kostky ledu, které spojili v jednotnou kru a tím zahájili klání v zimních disciplínách.

Dopoledne to byl konkrétně: obří slalom s lyžařskými hůlkami, brýlemi a palčákami, hod sněhovou koulí a stavba sněhuláka. Mezitím vedoucí pod vedením Erika Šika upravili plochu na lední hokej a curling. Celá jídelna se změnila v jednu velkou ledovou plochu s mantinely, reklamní plochou a místem pro „kotel“ diváků.
Odpolední disciplíny byly ještě atraktivnější: lyžování, jízda na bobech a turnaj v curlingu. Celý den pak završil biatlon sekcí. Po večeři pak následovalo slavnostní vyhodnocení zimní univerziády, po kterém šli ti nejmenší spát.

Po setmění však do základny přišel ještě poslední olmécký náčelník s proroctvím, které se zrovna v tento večer naplnilo. Ze všech děr a skrýší z vody i ze země začaly vylézat Amazonky ze světa mrtvých, aby se pak s křikem rozutekly do lesů. Jediný způsob, jak je opět navrátit do podzemí, kam patří, je projít cestu bájného Xapatanu, splnit úkoly všech olméckých bojovníků a uhodnout indícii.

Takže program příštího dne je nám znám a proto je třeba jít urychleně spát a odpočinout si před dlouhou cestou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..