Výlet s Harry Potterem aneb 16. Antares na cestách

harryTentokráte naší předlohou výletu byl 5. díl Harry Pottera : Fénixův řád. Výlet začal a spustil se pořádný déšť, který nás doprovázel až na základnu. Ubytovali jsme se, zatopili, najedli se, zahráli hry a pak jsme si na dobrou noc pustili večerníček.

Den druhý se odehrál bez přítomnosti deště. Po shlédnutí první třetiny filmu jsme se rozdělili na Zmijozely (Káča, Ríša, Ondra, Matěj) a Nebelvíry (Zuzka, Páťa, Bridget, Tomáš). Následoval boj s mozkomory, složili jsme si dopis, naučili se vyrobit a posílat oběžníky. Potřebovali jsme obhajobu, proč byla použita kouzelná hůlka, tu jsme výtvarně ztvárnili. Poté co ji shlédli soudci, jsme se mohli zabalit a vydat do Bradavic. Po obědě jsme si museli najít boty, které nám Škrkny schovali. Když jsme je našli, mohli jsme se jít podívat za zvířátky, Testrálové nás povozili a pak jsme se dali do přípravy boje proti zlým kouzelníkům, večer byla hostina a malý testík, trošku zkoušek NKÚ.

V Neděli ráno po shlédnutí poslední části filmu jsme odjeli do Londýna, kde jsme se schovali před stoupenci Lorda Voldemorta. Ten namáhavý boj jsme zvládli a zlo bylo poraženo. Zasloužená odměna byla rozdána nejdříve Zmijozelům a pak Nebelvírům.

Pak už nám zbývalo naskočit do bradavického expresu, který končil na nástupišti devět a třičtvrtě Wilsonova nádraží, kde nás „malé kouzelníky“ vyzvedli rodičové.

Více fotografií naleznete v naší galerii pod tímto odkazem.

Háňa, Honza, Máca, Máťa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..