Příměstský tábor

Letošní rok nás táborem provedl pan Tadeáš Hájek, který nás požádal o pomoc s dokončením jeho rodokmenu. Hledali jsme na různých místech jména jeho předků.
Hned v pondělí nás poslal přímo doprostřed Václavského náměstí, kde jsme objevili první jméno. Odtud to už bylo blízko do muzea smyslů, tak proč ho rovnou nenavštívit? V muzeu jsme si vyzkoušeli nejen jak smysly fungují, také ale jak nás občas klamou. Odpoledne jsme zdobili hrnečky erby a vyráběli si trička, které jsme si nakonec všichni navzájem nadšeně podepsali!

V úterý nás odeslal na zříceninu hradu Točník. Cesta byla dlouhá a vedro úmorné, nakonec jsme statečně dorazili na hrad a našli další jména Tadeášových předků. Po cestě zpátky jsme potkali a obdivovali místní medvědy. 

Ve středu jsme u Čimického háje našli další jméno a proč si zbývající čas nezkrátit v nedalekém bazénu? Schladili jsme se v aquaparku Šutka, moc jsme si koupák užili!

Další den nás čekaly šifry, které nás provedly snad celou Prahou! Bylo to fantastické! Začali jsme na Vyšehradě a přes Tančící dům jsme došli až na Dětský ostrov. Úkol jsme splnili na jedničku a užili jsme si celou řadu dětských hřišť, na které jsme během dne naráželi.

Týden jsme zakončili výletem do středověké vesničky Botanicus, kde jsme si vyzkoušeli stará řemesla. Například provaznictví, rýžování zlata, řezbářství, výrobu svíček a mnoho dalšího. A v této vesničce jsme našli i poslední předky, a tak jsme se mohli vrátit zpátky do klubovny, kde nás za dokončený úkol čekaly odměny.

One thought on “Příměstský tábor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..