16. Den – Druhý univerziádní den

Druhou UNI máme za sebou!

Již klasicky si děti vyzkoušely šest individuálních univerziádních disciplín, dva týmové sporty a nechyběly ani štafety.  

Skvělou atmosféru vytvořila podpora od spoluhráčů a kamarádů, fandění přihlížejících, ale i rivalita, která podněcuje k lepším a lepším výkonům. Dnes se soutěžilo v běhu přes překážky, přespolním běhu, trojskoku, hodu oštěpem a ve vrhu koulí. Nově byla do univerziády zařazena také střelba lukem, která završila šestici individuálních sportů.

Dopoledne si nejmladší zahráli ringo, mladší se utkali v tlachtli a starší soupeřili v házené. Odpoledne nejmladší sehráli turnaj v americké vybíjené, a mladší se staršími si prohodili hřiště, a tedy i sporty. Program byl ukončen krátkými štafetami.

Po večeři nás čekalo vyhodnocení jednotlivců, sekcí i týmů. Po stažení vlajky a důstojném zakončení univerziády se týmy rozešly na své okrsky a po táborové základně se rozezněly týmové pokřiky.

Je ovšem také nutné zmínit i další události, které nás v průběhu dne potkaly.

Ještě před budíčkem se noční hlídka posílená o několik vedoucích vydala za Černou růží, která se potloukala v okolí našeho tábora, a našla jejich novou základnu, kterou jsme během dne kontrolovali. Vše vyvrcholilo po večeři, když jsme při dalším průzkumu v základně zpozorovali i samotné Černé růže. Překvapila nás především velikost rozvíjející se základny, ale také nástěnky a rozkazy, které jsme tam nalezli.

Po celotáborové vědecké radě máme jasno! Budeme se přesouvat! Jaká expedice nás čeká, se dočtete zítra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..