Den 3. – Přesun k Vikingům

Ráno jsme se probudili do dalšího slunečného dne. Hned po budíčku nám stroj času oznámil, že zjistil místo a rok přesunu. Následně jsme tedy vyhlásili přípravu na přesun k Vikingům.

Dopoledne jsme probrali databanku, vyráběli si korálky a pomalovali si kalíšky runami.  Před obědem si celý tábor zahrál dobývání kruhu proti vedoucím.

Po obědě jsme se přesunuli do vesnice Bjerka do roku 1000 n.l.. Po přesunu jsme v táboře objevili vikingskou vesnici s místními obyvateli. Jarl (starosta) nám oznámil, že večer proběhnou slavnosti boha Odina a že nás jako příchozí z okolních vesnic vítá.

Odpoledne jsme na slavnosti vyráběli ze slámy sošky bohů a kreslili si posvátné amulety k zavěšení na chatky. Také jsme si zahráli dvě vikingské hry – špalíčky s runami a běh pro disk.

Těsně před večeří dorazil do vesnice posel, který nám oznámil, že král Olaf požaduje, abychom přestoupili na křesťanství a přijali ho jako krále. Vesničané dostali 3 dny na rozmyšlenou.

Večer proběhl obřad u rybníka, kde jsme uctili boha Odina při němž jsme naše vyrobené panenky poslali po vodě. Následně ve vesnici probíhali oslavy, při kterých nám syn Jarla připravil překvapení a požádal dceru kněze o ruku.

A to bylo vše, už jen hygiena a spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..