17. den – Expedice Karel IV., den druhý

Ráno jsme se probudili do roku 1347 a začali náš den rozcvičkou s vojáky, neboli Pány z Ronova, Landštejna a Velhartic. Po rozcvičce následovala snídaně s nástupem, kde byl oznámen dopolední program od nově korunovaného Karla a Buška z Velhartic. Dopoledne se tedy všechny kategorie prostřídaly u 3 stanovišť, na kterých se hrály: tzv. ‘Středověk’, Harpie a tzv. ‘Escape room’. Před obědem došla pro členy CG šokující zpráva – krystal nebyl deaktivován. Z toho vědecká rada CG usoudila, že jsme se přesunuli do špatného roku a započala diskuse o tom, co se bude dělat dál. Vědecká rada a menší kroužek dětí usoudili, že se přesuneme na francouzský dvůr za Karlem IV. Sličným a zkusíme to tam. Po poledním klidu jsme se přesunuli. Ihned po východu z jídelny nás zaskočil rychtář, který hledal neznámou dívčinu za loupež a další zločiny, proto tedy následovalo menší prohledávání chatek. Konec prohledávání nastal, když rychtář s katem, který se připojil na vyžádání, našli hledanou dívku a odvedli ji na nástupiště, kde byla chvíli vyslýchaná než byla odvlečena do hladomorny.

Jelikož to byl den svatby Václava (Karla IV.) a Blanky z Valois, naučili se děti pod vedením dvorních dam a meluzíny, krátký a jednoduchý tanec, který také později předvedli. Následovala svatba Václava a Blanky, které přihlížel Karel IV. sličný, kdy ještě došlo k přejmenování (tzv. Biřmování) Václava na Karla (po jeho strýci). Ukázka dříve nacvičeného tance následovalo otevření kostela, na počest novomanželů, na kterém se také odhalila nová freska. Šťastné věci stranou, opět přecházíme k příběhu zlodějky, která bude mučena na tzv. ‘skřipci’, pod vedením kata a rychtáře. Jelikož odmítala cokoliv říct, je rozhodnuto, že kat, rychtář a zlodějky odchází aby se vrátili později, a členy CG si bere pod ‘svá křídla’ Meluzína.

Oznamuje nám, že ví o krystalu a nabízí pomoc s jeho zničením – členi CG chvíli váhají, nakonec však nabídku přijímají. Po příchodu na místo určené pro rituál vydávají členi CG krystal meluzíně, která si ho vloží do speciální nádoby, ze které vychází zelený kouř a začíná ho ničit. Nečekaně na členy CG během pár sekund vyběhne skupinka černých růží, kteří se nám snaží překazit plány – což se jim ale nepovede, jelikož meluzína stačila krystal zničit před tím, než udeřili. Černé růže bojují s členy CG, dokonce málem přetáhly pár na svou stranu, avšak členu odolávají a s pomocí starších se rychle, avšak bezpečně dostávají zpět do tábora a rovnou se přesouvají do CG 2021. Následovala večeře a po ní vyhodnocení expedice Karel IV., na kterém děti obdrželi diplomy a odměny ve formě jablek v karamelu. Dále na ně čekala posunutá večerka… A proč posunutá? To se dozvíme zítra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..