16. den – Expedice Karel IV.

Dnes ráno naši hlídku navštívil člen KOMISE, aby nám předal nápovědu k dalšímu místu zničení krystalu. Po snídani se svolala vědecká rada a ta usoudila, že bychom se měli přesunout do roku 1347 na korunovaci Karla IV.

Dopoledne jsme si řekli něco o této době a po poledním klidu jsme se přesunuli. Abychom se mohli setkat se samotným Karlem IV., tak jsme mu museli nejdříve pomoci dostat se přes bavorské hranice do Čech.

Společnou prací se nám to povedlo a Karel, aby se nám odvděčil, tak nás pozval na svojí korunovaci v samotném centru Prahy. Poté, co mu byly na hlavu nasazeny korunovační klenoty, jsme se odebrali na oslavu korunovace, kde nás čekalo recitování básní a spoustu čerstvého ovoce, na kterém jsme si všichni pochutnali.

One thought on “16. den – Expedice Karel IV.

  1. Lenka Adamcová says:

    Adélka Příbrská,

    Ahoj Adélko,
    doufám, že Vám dnes dorazil balíček s dobrotami:-).
    Já jsem dnes byla s Erinkou na dlouhé procházce a moc jsme si to obě užily. Erinka se zajímala o včeličky – byla jsem ráda, že jí nějaká nedala žihadlo. Holubům dala dnes pokoj, ale vždy když jdu na balkon zalít rajčata, tak tam běží a hledá ty dotěrné holuby, kteří nám tam stále létají:-). První rajče je již červené, zatím jsem ho neutrhla, tak tam doufám počká na Vás:-).
    Už se na Tebe moc těšíííím:-)).
    Posílám tunu lásky a tisíc pusinek.
    Maminka a Erčule

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..