15. den – Druhý universiádní den

Dnes nás čekala druhá universiáda, kdy si děti mohly vyzkoušet další disciplíny z oblasti atletiky. Po slavnostním zahájení a týmových pokřicích, se děti rozešly na stanoviště. Kvůli propršené noci, jsme museli program trošku poupravit, a tak se mezi disciplíny dostala i střelba ze vzduchovky, která měla u dětí velký úspěch. Děti si také vyzkoušely trojskok z místa, hod oštěpem, hod diskem, přespolní běh a běh na 100 metrů.

Během dne nemohly chybět turnaje na sekce, kdy se chodí týmy navzájem podporovat. Děti si zahrály např. střelbu na krále, americkou vybíjenou, házenou a také velmi oblíbenou hru „tlachtli“, což je obdoba basketbalu na jeden koš.

V průběhu poledního klidu se sešla vědecká rada, která se snažila přijít na kloub předmětu, který jsme nalezli v lese. Také jsme zkontrolovali mrtvou schránku Černé růže a zapsali další data do časové osy.

Večer nás čekalo vyhodnocení, kde se rozdaly všechny cenné medaile, které děti potěšily hned dvakrát – výhrou a sladkou dobrotou v podobě Fidorek.  Večerku nám urychlil déšť, který nás zahnal do chatek. Co nám přinese zítřek, to je otázkou 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..