18. den – YBURAN NED

Tento den začal celkem netradičně. Ještě před budíčkem jsme byli pozváni do hostince U prokopnutého bubnu, kde se sešla podivná společnost.

Tajnou schůzku si zde domluvili trpasličí král Čekan Krvezbroť a pan Zářící – nejstarší troll. Chystalo se k dlouho očekávanému smíru mezi oběma národy. Totiž mezi trolly a trpaslíky, tedy alespoň těmi, kteří žijí na stejném kusu země, trvá stav chronické, neorganizované války. Důvodem možná je fakt, že trpaslíci, kteří jsou hlavně horníci a kameníci, občas používají jako stavební materiál trolly, kteří se na pár století posadili, aby si mohli v klidu popřemýšlet. Vskutku tolerantní by byl troll, který by dokázal s vyrovnanou myslí hloubat nad tím, jak jeho dědeček skončil okolo cizího ohniště. Jak je ale zvykem v těch nejlepších přích, sváří se obě strany nadále prostě proto, že se vždycky svářely a pravá příčina konfliktu je dávno ztracena za úsvitem času… Nebo vlastně soumrakem času, protože trollové věří že se v čase pohybují nazpátek. Minulost vidíte, říkají, tudíž musí být před vámi. Budoucnost nevidíte, takže je za vámi. Nyní se však trpasličí král s panem Zářícím rozhodli tento dávný spor ukončit. Sešli se v hostinci, aby spolu sehráli partii pradávné hry BUCH!, která má určit kdo zůstane v horách Beraní hlavy a kdo navždy opustí tento kraj.

Hru prohrál troll, který se rozhodl dodržet dohodu a se svým lidem odejít, chtěl však nechat něco lidem na památku aby na trolly nikdy nezapomněl. A tak nad celým krajem vyslovil kletbu YBURAN NED (DEN NARUBY). Od této chvíle jsme měli žít své životy obráceně. Takže např. místo budíčku jsme měli večerku, místo snídaně večeře, místo ranního nástupu večerní. Došlo i na takové maličkosti, jako že jsme jedli jídlo prohozenými příbory.

Rozhodli jsme se to však tak nenechat, najít trolla a pokusit se ho přemluvit aby kletbu zrušil. Celý den jsme plnili disciplíny abychom získali trpasličí drahé kamení a uhlí, které bychom trollovi odnesli.

Večer proběhl obřad Ašk Ente, který přivolal zeměplošského Smrtě, který nám prozradil kde máme trolla hledat. Vydali jsme se tedy za ním stezkou odvahy, přemluvili ho aby kletbu zrušil a on nám na oplátku dal ochranný amulet Trollí kříž.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..