Den 5. – Závěrečný den expedice Johanka z Arku

Již od středečního rozbřesku zářilo slunce, a tak nám vojáci mohli uspořádat řádnou vojenskou rozcvičku. Zaběhali jsme si, zadřepovali, zaklikovali a náležitě se protáhli. Po takové rozcvičce jsme se těšili na vydatnou snídani.

Král Karel po snídani vyhlásil další cvičení, měli jsme za úkol zkusit si zásobování velkého vojska. Hru jsme hráli v celých týmech a naučili jsme se, jak správně spolupracovat ve velké skupině.

Po hře Karel oznámil, že uzavírá příměří s Burgunďany a že další tažení na Paříž odkládá. Johanka s ním však nesouhlasila. Po krátké rozepři se rozhodla táhnout na Paříž dále sama. My jsme věděli, že se k Johance musíme přidat, abychom splnili její poslední úkol a prokázali jí naši věrnost.

Těsně před Compiegne nás Johanka zastavila. Poděkovala nám, že jsme při ní věrně stáli a propustila nás ze svých služeb. Díky svým viděním znala svůj osud a bylo zbytečné, abychom s ní trpěli i my. Sledovali jsme ji ještě chvíli na cestě lesem až do chvíle, kdy ji přepadli a zajali burgundští vojáci. My jsme rychle odešli do tábora a přesunuli se zpět do roku 2021.

Odpoledne jsme měli klidné. Čekala nás jen databanka (vědomostní závod) z naší první expedice. Ve chvíli volna jsme se vydali i do lesa, abychom připravili dost otopu pro noční hlídky.

Po databance jsme se rozhodli, že by bylo vhodné zkontrolovat mrtvou schránku Černé růže. Během této kontroly jsme narazili na ašutskou základnu. Chvilku jsme Ašuty pozorovali a rozhodli se, že základnu navštívíme znovu po večeři. Nabrali jsme tedy síly a před začátkem večerního programu jsme se vydali do ašutské základny. Skupinku Ašutů, kteří základnu hlídali jsme odehnali. Získali jsme zpět ukradenou vlajku Centra Galaxie, tajné ašutské dokumenty a flashdisk. Na disku bylo uloženo video, které jsme se rozhodli promítat po setmění. Na videu jsme viděli člena Komise, který nás navštívil před expedicí Johanka z Arku. Pokusil se o přesun zpět do své doby, při kterém ho přepadly Gorgony a přesunuly se společně s ním.

Večer jsme slavnostně zakončili expedici Johanka z Arku. Vyhlásili jsme vítěze soutěží z celé expedice a každý z nás si odnesl malou odměnu.

Těsně před tím, než jsme šli spát, pro nás bylo nachystáno uvítání do dalšího dne. Z poselství jsme poznali, že celý zítřejší den bude ve znamení čtyř živlů. Jaký bude asi zítřejší živelný den?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..