Den 13. – PŘESUN DO MEXIKA.

Ráno jsme vstali a po nástupu jsme udělali celotáborovou vědeckou radu, kde jsme se rozhodli, jak vyměníme holokron za kartu ke stroji času. Také jsme se hned ráno dozvěděli, že další přesun, který nás čeká, je Mexiko roku 1915. Takže jsme ihned vyhlásili přípravy na přesun.

Dopoledne si dívky vyráběly šály, na které si přišívaly kytičky, motýlky a dělaly razítka. Chlapci si pak vyráběli pistolky a dívky jim občas i záviděly. Dopoledne jsme si také povídali databanku k expedici a zahráli si v lese hru Piňata a stádo.

Odpoledne jsme pak vyráběli další součásti oblečení, dívky vějíře a květiny do vlasů. Zatančili jsme si flamenco a chlapci se naučili hrát na kastaněty a doprovázet dívky. Také nás čekala výuka základů španělštiny. Takže jsme připraveni v době umět poděkovat, poprosit nebo počítat. Každý z nás dostal své jméno přeložené do španělštiny.

Po večeři se nám podařilo získat od Ašútů kartu ke stroji času a tak jsme se ihned vypravili na přesun do Rio Verde v době mexické revoluce.

Po přesunu jsme udělali krátký průzkum ven a zjistili, že venku sedí u stolů spoustu mexických vojáků s ženami a velkostatkář haciendy. Když děti vyšly z jídelny, tak na ně spustil, že dnešní práce již skončily a žádné další nové rolníky nepřijímá. Zahnal nás zpátky do jídelny a zamkl za námi dveře. Začali jsme vymýšlet plán, co budeme dělat, když se otevřely dveře a do nich vstoupili dva banditi. Nabídli nám, že nás vyvedou ven a poskytnou nám nocleh na noc. Postupně nás zadním oknem odvedli ven, my jsme si zabalili, vzali spacáky a vydali se s Panchou Villou do lesa do jeho ležení. Uvídíme, co přinese další svítání v Rio Verde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..