Den 14. – V Rio Verde

Dnešní den začal pro nás přibližně kolem páté hodiny ranní kapkami deště, které stupňovaly své tempo. Zabalili jsme si tedy spacáky a téměř nepozorovaně se dostali zpátky do vesnice. Tam jsme se převlékli do suchého pyžama a pokračovali ve spánku až do půl deváté. Pak nás již vzbudili vojáci s velkostatkářem a po snídani jsme se rozdělili na skupiny a šli pracovat. Dívky pekly bramborové placky na ohni, vypeckovaly meruňky na svačinu a umyly všechny stoly. Chlapci uklízeli dřevo, pracovali na místním hřbitově a připravovali hřiště na další hry.

Po pracích nás čekaly turnaje v tlachtli, hranici a křížové palbě. Během dne nás několikrát navštívili banditos společně s Panchou Villou a snažili se nás přesvědčit, abychom se k němu přidali. V odpoledních hodinách jsme byli svědky toho, že se generálovi podařilo chytit a zajmout 2 bandity a uvěznili je ve sklepení. Během odpoledne jsme se pokusili je vysvobodit a sehnat klíč od vězení, ale tento pokus se nám nezdařil, teprve když nám pomohli ostatní banditos, jsme oba zajatce vysvobodili. Odpoledne potřeboval také generál doplnit své vojsko a vyhlásil disciplíny, během kterých se prověří naši zdatnost. K večeru velkostatkář vyhlásil přípravy na Dia de los Muertos. Připravovali jsme si tedy masky a kreslili lebky jako přívěšek na krk.

Po večeři nás pak čekaly oslavy na počest Dnu mrtvých. Pomodlili jsme se spolu s Padrem a pak již vyšly masky kostlivců  v čele s Catrinou. Děti se přidaly k oslavám a zatančili jsme si Paso doble, flamenco a další mexické kruhové tance. Velkostatkář se uvolil a během slavností nás pohostil nachos a dalšími pochutinami. Také se konaly soutěže v pojídání chilli papriček, kterých se účastnili jen ti nejstarší z nás. Na závěr celých oslav se konal průvod na hřbitov, zdobení hrobů a vzdání posty svým zesnulým příbuzným.

Během oslav nám Pancho Villa také předal tajně dopis, že na hřbitově v neoznačeném hrobu se nachází mapa, kudy pojede zítra vlak se zlatem.

Takže opět s netrpělivostí čekáme, co nám přinese zítřejší den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..