13. den – Expedice Platón (Řecko 360 před n.l.)

Včerejší přesun do Řecka proběhl úspěšně, a tak jsme se probudili do krásného, horkého dne. Navzdory dnešním standardům pracovního nasazení v těchto končinách jsme se neprodleně vrhli do náročných studií na Athenské univerzitě. Naučili jsme se písmena řecké abecedy a rozpoznat různé druhy koření. Sepsali jsme si naše univerzitní pravidla, procvičili se ve znalosti římských číslic, geometrie a řecké mytologie.

V průběhu tohoto dopoledního bloku byl Platonovi odcizen jeho náramek, čímž byl vyvolán spor mezi dvěma členy akademie – potenciálními zloději.

Odpoledne jsme pokračovali v našich studiích. Podívali jsme se, jak funguje kladkostroj a hydrodynamická brzda a zopakovali si základy zdravovědy. Poté jsme se zdokonalili v našich verbálních dovednostech v debatách a obhajobách svých názorů. Tento blok jsme završili tím, že jsme se odreagovali soutěží v běhu mezi jednotlivými skupinkami.

Po večeři proběhl soud, který vyhrál lstivý zloděj šperku. Tato nespravedlnost nám přišla vhod, protože jsme si díky ní mohli promluvit s naším hledaným Atlanťanem. Večerní přesun zpět do Centra Galaxie se nám však nepovedl, a tak nám nezbylo nic jiného, než jít spát a počkat na to, co nám přinese zítřejší den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..