10. den – Univerziáda I.

Dnes nám počasí od rána přálo, a tudíž jsme se mohli všichni těšit na první Univerziádu. Provedli jsme důkladnou rozcvičku a po úvodním ceremoniálu začal sportovní den. Rozdělili jsme se podle věku do skupinek a začali jsme soutěžit. Čekali na nás disciplíny jako hod krikeťákem, skok z místa, běh přes překážky, trojskok, maraton a vrh koulí. Po dokončení dopoledního trojbloku nás čekali hry na sekce, kde nejmladší soutěžili ve vybíjené, mladší si zahráli frisbee a starší ringo.

Po obědě, během poledního klidu nám stroj času zahlásil přistání modulu, ve kterém jsme našli další informace od Atlanťanů. Svolali jsme se tedy na celotáborovou vědeckou radu, kde jsme si zopakovali dosavadní průběh tábora a naše další kroky.

Po poledním klidu jsme se opět vydali vyzkoušet další disciplíny, na které plynule navázali další turnaje sekcí, kdy tentokrát nejmenší hráli sbíranou, mladší přehazovanou a starší pálkovanou. Těsně před večeří nás také čekali krátké štafety, které zakončili naše sportovní výkony.

Večer proběhlo vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a předání medailí. Po slavnostním vyhlášení vítězů jsme ještě shlédli zahájení Xapatanu, což je den, kdy se rozdělíme do 6-ti stejně velkých a silných skupin a vydáme se do lesa plnit různé úkoly. Poté jsme se vydali na týmové okrsky, kde jsme oslavili naše dnešní úspěchy. Pak už jsme si jen vyčistili zuby a šli příjemně unavení dohajan.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..