12. den – U Jagellonců

P1110891Ráno nás v 8 hodin vzbudili vojáci a rozdělili si nás po kategoriích a odběhli jsme na rozcvičku. Poté následovala bohoslužba, kde nám  kněz předčítal příběh z  evangelia Matouše. Po snídani a nástupu byla vyhlášena příprava na turnaj a během ní jsme trénovali lukostřelbu, překážkovou dráhu pro rytíře a střelbu obrovským prakem.

Po obědě a zaslouženém odpočinku jsme se rozdělili na různá povolání a šli plnit zadané úkoly. Dvorní dámy a trubadúři nacvičovali tanec, rytíři procvičovali umění boje s mečem, ošetřovatelky šly sbírat byliny a vařily čaj, řemeslníci vyráběli a malovali štíty, řemeslnice pak vyšívaly kapesníčky.

Po povoláních pak následovala velká týmová hra „Stavění hradů“.

Před večeří se pak konala první část turnaje, kde děti předváděly své výrobky a dovednosti, které se naučily. Rytíři se utkali ve střelbě prakem, poslechli jsme si oslavné básně i nacvičené divadlo. Během turnaje pak přišel záhadný posel s listinou, kterou předal a napadl tím smlouvu mezi šlechtici.

Turnaj byl pak přerušen večeří a odpočinkem. Kolem půl osmé jsme se znovu sešli k pokračování turnaje. Viděli jsme nacvičené souboje a poté byli pasováni rytíři a stužkováni ostatní povolání. Na závěr turnaje přišli štolbové a přivedli dva koně. Všechny děti měly tak možnost projet se na nich a dozvědět se mnoho zajímavých informací. Mezitím ostatní čekající děti si zahrály velké hledací domino.

Po jízdách na koních jsme si mysleli, že už půjdeme spát, ale dozvěděli jsme se, že jedna ze šlechtičen bohužel zemřela a její manžel obvinil bratra, že jí otrávil jídlo, poněvadž jí bylo již celé odpoledne špatně. Vypukla velká hádka, která nakonec vyústila v souboj. Ten byl nakonec ukončen jednou ze šlechtičen a šli jsme se důstojně rozloučit se zemřelou manželkou na hřbitov, kde se konala bohoslužba a čtení žalmu.

Poté jsme šli již opravdu spát, nicméně spor mezi bratry nebyl stále vyřešen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..