11. den – Jagellonci

P1110797

Dnešní ráno jsme začali zvolna. Podobně pozvolné bylo i dopoledne. Nejmladší z nás zůstali do oběda v základně, kropili se hadicí a hráli deskové hry. I mladší a starší si mohli pořádně uprostřed parného dne odpočinout. Odebrali se do stínu a „chládku“ lesa, hráli tam různé hry a procvičovali si střelbu z pušek a praku.

Po obědě jsme se rozhodli prozkoumat okolí našeho tábora – měli jsme podezření, že nám někdo zablokoval možnost cestování v čase a naše potvrzení se potvrdilo. Vydobyli jsme si možnost znovu se přesouvat a hned jsme toho využili. Přesunuli jsme se do roku 1500 do Zemí koruny české, do období, ve kterém u nás vládli Jagellonci, urození šlechtici začali podnikat a rytíři stále konali hrdinské činy.

Po přesunu jsme se rozhodli prozkoumat okolí. To se ukázalo jako velmi dobrý tah, neboť jsme cestou potkali tři šlechtice a jejich doprovod. Ti nás přizvali na slavnosti, které se konaly v nedaleké Poličce. Pořádaly se, aby se potvrdila smlouva o majetcích mezi šlechtici. Protože se v Poličce hledali pracovní síly do různých cechů a stavů, rozdělili jsme se každý dle svých preferencí na pážata, dvorní dámy, řemeslníky a řemeslnice, trubadúry a ošetřovatelky. Poté jsme se zúčastnili zahájení slavností, pořádně se nadlábli pečenými buřty a chleby a pak se odebrali na kutě.

One thought on “11. den – Jagellonci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..