17.den – UNALASKA r. 2504

DSC_0120V dnešní den jsme si všichni mysleli, že bude celý klidný a my si užijeme hry a odpočinek. Dopoledne byly naplánovány exhibice sportů proti vedoucím. Postupně jsme si zahráli pálkovanou, ringo, voleyball  a další sporty. Ale těsně před obědem naše sportovní klání přerušil útok Ašútů a to u obou bran současně. Jednu skupinu jsme pak sledovali a našli inkubátor a tak jsme získali konečně celou dokovací stanici.

Po obědě a poledním klidu se náhle u brány zjevil Tátij a oslovil nás.  Podařilo se nám s ním komunikovat víceméně znakováním a pochopili jsme, že od nás chce dokovací stanici, aby mohli založit život na jiné planetě ve vesmíru.  Přinesli jsme mu ji tedy k nahlédnutí, ještě nerozhodnutí, zda mu ji vydáme, když se u horní brány objevilo asi 8 Ašútů. Po delším době, kdy jsme se snažili bránit, nám ale nakonec inkubátor sebrali a zmizeli, načež se ihned ozval náš stroj času a ohlásil nám, že se Ašúti přesunuli na Aljašku město Unalaska rok 2504. Takže jsme se sešli a rozhodli o okamžitém přesunu za nimi a odešli jsme na přesun do lesa.

Po návratu do tábora jsme se ocitli v Unalasce a u brány stála městská policie, která došla posléze pro starostu. Ten nás vpustil do města, ale museli jsme všichni projít detekční branou, odložit zbraně a kovové předměty a poté odejít na městský úřad a vyplnit formuláře k pobytu a pracovní žádost. Potom nás úřednice rozdělila do pracovních skupin: radní, technici, úklidová četa, strážci, catering a bankéři. Starosta nám ukázal řád města, který jsme potvrdili svým  podpisem, a pozval nás na večerní audienci u příležitosti příchodu delegace.

Dostali jsme látku na kravaty a šály, abychom si připravili společenský oděv. Večer přišel delegát se svou skupinou a bodyguardem a přednesl návrh na těžbu petládia – což je těžba plastů ze skládek. Po audienci bylo ještě městské cvičení v posilovně a ve 21 hod povinná večerka.

Jenže my jsme ještě potřebovali splnit úkol zde, takže jsme se postupně vytratili z města a šli hledat základnu Ašútů, což se nám sice podařilo, ale nic jsme v ní nenašli. V noci nás pak překvapil ještě jeden útok Ašútů na hlídku, kdy ukradli všechny zdroje energie, co našli, a bohužel i Poe – součástku dokovací stanice L

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..