13.den – Pouť a Pravěk

DSC_0213Dnes jsme se probudili do pouťového rána. Čekala nás tradiční táborová pouť, ve které děti soutěžily v rozmanitých disciplínách, za které získávaly korálky.

Za nastřádané korálky měly možnost zakoupit si spoustu sladkostí všech druhů.

Mohly soutěžit s balancovníkem, na střelnici si mohly vystřelit růži z papíru, dále soutěžily ve skoku v pytli, obouvání židlí, chytání rybiček, navlékání bonbónů na jazyk, skládání sirek do krabiček a další zábavné aktivity.

Po obědě stroj času předal prazvláštní zprávu od mimozemských Tatiů, ve které naléhal o pomoc s překažením plánů zeleným rytířům. Zahájili jsme tedy přípravu na přesun do pravěké jeskyně Les Trois Fréres, Tří bratří, roku 5374 př. n. l.

Nazdobili jsme si chitony, naučili jsme se něco o době a zahráli si v lese pohybovou hru „dobývání kruhu“.

DSC_0284Ještě před večeří jsme se přesunuli, nicméně těsně po přesunu, zaznamenal stroj času další přesun v okolí, pravděpodobně Ašutský.

Po příchodu do tábora, resp. Pravěké jeskyně, jsme byli přivítání šamanem, náčelníkem a jeho třemi bratry na oslavy slunovratu a rázem na s ním související hostinu.

Poté jsme si vyzkoušeli pár typických pravěkých činností jako výzdobu stěn našich chýší, hru „kámen“ cvičící pozornost a jiné.

Následně příchozí obchodník s námi vyobchodoval za sošku posvátného zvířete druhou večeři, s místní sběračkou kožešinu a s náčelníkem pytel hrachu.

Nakonec jsme zatančili obřadný tanec okolo menhiru a odebrali se do svých chýší uložit se k spánku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..