14. den – Koupání a další expedice na obzoru

Čtrnáctý táborový den byla na programu „Kalokaghatia“ – den umění. Protože ale bylo jasné, že dnešek se ponese ve znamení slunečného počasí a až tropických teplot a protože změna je život, šlo se na koupaliště v nedalekých Mašůvkách. Tady jsme společně strávili parádní letní den. Voda v bazénu měla více než příjemných 23 stupňů a proto k dokonalosti již v podstatě nic nechybělo. K večeru jsme se ale chtě nechtě museli vypravit zpět do základny, protože pozní příchod na večeři by nám kuchař Standa jen těžko odpustil. 🙂

Během večeře a následného osobního volna nás navštívil náš známý Petr Dvořák  a předal nám další informace, na základě kterých jsme se po společné debatě rozhodli pro zítřejší přesun do Kartága, do roku 204 př. n. l., tedy do období Punských válek mezi civilizací Kartága a Římem. V rámci zahájení přípravy na přesun jsme se vydali do lesa v okolí základny zahrát si akční hru „Lovci válečných slonů“. Nečekaně jsme ale zahlédli postavu Ašůta a tak jsme hru nechali hrou a vydali se ho sledovat. Přivedl nás až do lesní základny, kde jsme po jeho odchodu objevili kromě jiného i mapu s vyznačenými místy dalších ašůtských základen. Rozdělli jsme se na tři týmy a šli  jednotlivá označená místa prozkoumat. Během průzkumu se však z vysílaček ozval náhlý signál S.O.S. z naší základny a tak jsme se urchyleně vydali na pomoc.

Ačkoli jsme utíkali, co to šlo, v základně jsme našli už jenom svázané vedoucí a rozházené věci všude kolem.  Bylo jasné, že jsme Ašůtům naltěli. Podle informací od vedoucích, kteří zůstávali v základně a kterým se naštěstí nic nestalo, se Ašůti prohrabávali táborovou dokumentací a jakýmsi přístrojem skenovali dokumenty a náš stroj času. Jednomu z vedoucích se i přes svázané ruce podařilo Ašůty při akci natočit mobilním telefonem. Po shlédnutí toho videa jsme se rozhodli posílit noční hlídku a odebrali jsme se vstříc našim chatičkám. Den byl u konce a šlo se spát. Zítra nás čeká přesun do Kartága a na něj je třeba si náležitě odpočinout.

M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..