Utajená vesnice Bang Rajan

Ráno po nástupu, kdy měl začít další výcvik, přiběhl opět posel se zprávou, že barmská vojska dobyla většinu měst a poslední vojenské jednotky se shromažďují poblíž vesnice Bang Rajan. Poté posel zemřel vyčerpáním, při odnášení jsme na jeho zádech spatřili vytetovanou mapu k Bang Rajanu. Zabalili jsme si nezbytné věci a vyšli.

U vesnice nás přivítal velitel vojsk. Upozornil nás na barmské zvědy a abychom si pečlivě schovali své věci. Připravili jsme se na tvrdý výcvik. Probíhalo maskování, boj o zbraně a přenos tajné zprávy. Později jsme byli informováni o konvoji, který nám dovezl jídlo a zásoby z Ang Thongu. Po obědě a odpočinku jsme zpozorovali barmské zvědy, všichni jsme se rychle ukryli. Až jsme si byli jisti, že jsou pryč, pokračovalo další prověření našich sil (např. vis, běh ve zbroji, praktické uzle, střelba na mohylu, běh po metách, hod břemenem, dřepy se zátěží) během činnosti nás napadla barmská předsunutá hlídka.

Nejpomalejšího zvěda jsme zajali a dozvěděli jsme se o útoku na naši vesnici, který bude hned následovat. Mezitím v tomto chaosu byl unesen Láďa. Podle dohody s vojevůdcem jsme se ihned rozdělili na 4 skupiny, které se pak následně sešly u rybníka. Šli jsme na místo výslechu osvobodit Láďu a zpět do Ang Thongu na přesun. Vesnice ale byla obsazena vojskem. Museli jsme se nenápadně přiblížit a stroj tajně odnést. Akce byla nakonec úspěšná a hned jsme se přesunuli zpět. Teď už nás čeká jen vyhodnocení a závěrečná diskotéka.

Irena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..