10. den – UNI

UNIDnešek sliboval krásné slunečné počasí, akorát vhodné na univerziádu – den plný atletiky a kolektivních sportů. Ráno po snídani proběhl tradiční ceremoniál běhu s pochodní, vztyčení univerziádní vlajky a přečtení přísahy sportovců i rozhodčích. Po zapálení univerziádního ohně se pak děti rozdělily do skupin podle věku, aby se mohly utkat v maratonu, vrhu koulí, hodu oštěpem, běhu přes překážky, skoku do dálky a trojskoku. Pak se konaly turnaje sekcí – nejmladší hráli vybíjenou, mladší ringo a starší pálkovanou.

Pak následoval zasloužený oběd a odpočinek a pak jsme pokračovali v soupeření a dodělávali zbylé disciplíny. Poté opět následovali turnaje – nejmladší sbíraná , mladší přehazovaná a starší ringo. Těsně před večeří se pak běžely krátké štafety.

V podvečer se pak konalo slavnostní vyhodnocení nejlepších sportovců, kteří si došli na stupně vítězů pro zasloužené medaile. Po stažení vlajky pak byl první univerziádní den ukončen.

Kromě sportovního programu se po večeři rozsvítil maják na našem portálu a tak jsme běželi do jídelny, kde jsme dostali z budoucnosti další zadání mise – tentokrát nás čeká Afrika, Egypt, Veset roku 1156 př.n.l.. Vědecká rada se rozhodla, že následující den uděláme přípravu na expedici a poté přesun. Cílem bude získání návodu na balzamovací olej nebo ještě lépe přímo nádoba s již hotovým  balzamovacím olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..