Templáři den druhý

Templáři 1
Templáři 1

Dnešní ráno nám začalo hezky, svítilo sluníčko, a tak jsme se těšili ven z chatek na rozcvičku. Ještě ráno jsme se rozhodli kontaktovat prokreuta a donutit ho, aby nám ukázal svou kartuš, jelikož jsme jeho poslání objevili už včera při nočním obřadu. Tam jsme také zahlédli námi hledaný kus Tabu ai kartuš. Prokreut nám pověděl, že si sám vybere s kým a kdy bude mluvit. Během dopoledne jsme se připravovali na boj. Zahráli jsme si hry: Obrana kruhu, při které jsme museli zabránit soupeřům dostat se do našeho území. Mřížka, kdy si děti musely zapamatovat cestu přes minové pole a pak touto cestu projít. A nakonec hru spirála smrti, při které děti doběhly ke kůlu v zemi, několikrát ho oběhly a poté doběhly ke svému družstvu a předaly štafetu druhému spoluhráči. Některým z nás se po obíhání kůlu opravdu zamotala hlava 😀 Během dopoledne jsme také museli plnit úkoly dle našeho zařazení. Například kaplani nacvičovali chorál, znělo to opravdu libozvučně 😀 Naši zbrojnoši se vydali do lesa pro dřevo, drapiéři se dali do skládání látek a servienti vybírali po táboře cennosti a přidávali je do proslulého pokladu Templářů, kde bylo uloženo i námi hledané Tabu.
Během dopoledne jsme se rozhodli, že se k pokladu zkusíme přiblížit a Tabu získat, jenže to nám přerušila výprava na Muslimy pod vedením velmistra řádu. Museli jsme do boje.

Velmistr Templářů
Velmistr Templářů

Když rytíři zahlédli muslimy, poslali nás z druhé strany, abychom je obklíčili. Avšak po cestě jsme narazili na černou růži, která nás omylem přesunula o 200 let dopředu. Po odchodu černé růže jsme prohledali jejich základnu a našli artefakty z Japonska. Vůbec jsme nevěděli, v jaké době jsme. Cestou do tábora jsme narazili na dvojici arabských obchodníků, kteří nám nabízeli ovoce a vodu, a snažili se je s námi vyměnit za věci ulovené ze základny černé růže, cenu jsme usmlouvali a něco si sebrali bez jejich vědomí.
Když jsme přišli do tábora, tak už na nás čekala družina rytířů templu, avšak jejich chování nás zarazilo. Na rozdíl od rytířů z roku 1145 se rytíři bavili a skoro vůbec nemodlili. Na večer k nám do tábora dorazili muslimští obchodníci a Templáři je přijali, ale po té vznikla rozepře a jeden z muslimů byl velitelem zabit. Během večerní zábavy byl nedůstojným činem odhalen prokreut, zde byl templářským mnichem, poté jsme se snažili ho kontaktovat, ale bohužel nám řekl, že se s námi setká zítra.
Odebrali jsme se do chatiček a šli spát. Během usínání se najednou ozval hlas stroje času a oznámil nám, že bude fyzikální anomálie a my jsme se během chvilky stali svědky pokusů s části Tabu, které prováděla černé růže na druhé straně řeky. Jelikož jsme byli vojáky vyhnáni do postelí, nestihli jsme prodiskutovat tento průběh pokusů černé růže. Nezbývalo nám nic jiného než jít spát.

Souboj
Souboj

One thought on “Templáři den druhý

  1. Helena Tulachová says:

    Milí Mato.Rádi bychom poděkovali za nádherné články které nás vtáhnou do dějě vaší táborové hry.Jsou naprosto fascinující nejen články,ale i fotogravie.Obdiv všem
    a poděkování za vymyšlení těchto krásných příběhu které nejen děti potěší.
    S pozdravem Helena Tulachová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..