VODNÍ UNIVERZIÁDA

_DSC_0688 Již od rána (20.8.) bylo venku téměř 30°C – ideální počasí na plánovanou vodní univerziádu. Zahájení proběhlo tradičně během s pochodní, čtením přísahy a vztyčením vlajky, vše bylo ale zdobené modrými barvami.

Vodní sporty jsme do programu vzhledem k dřívějším základnám zařadili letos poprvé. Ale hned na první pokus se nám podařilo vybrat disciplníny, které děti bavily.

Dopoledne se soutěžilo v:
– jízdě na kajaku
– plavání prsa( někteří spíše originální volný styl :-))
– mokrá dráha
– zadržování dechu pod vodou

Odpoledne pak program pokračoval soutěžemi na sekce. Pro starší to bylo vodní pólo a pro mladší a nejmladší vodní štafeta. Dalšími disciplínami na jednotlivce pak byly:
– splývání na zádech
– plavání pod vodou
– sestřelování kuželek proudem vody
– hod házečkou
– veslování na suchu (sklapovačky)

Večer pak proběhlo vyhodnocení nejlepších plavců, potapěčů, veslařů a „potápek“ a to za zvuků šumící vody u náhonu.

Během dne se ale kromě univerziády přihodilo několi událostí. První z nich se stala o poledním klidu, kdy přišli 2 rytíři a vrátili nám s omluvami náš artefakt, nalezený třetí den tábora. Byli jsme radi, že se vše tak dobře vyřešilo, když jsme najednou zjistili, že oni pouze odvedli naši pozornost, aby třetí z nich vběhl do šátbu, svázal vedoucího a ukradl předmět nalezený v Trevíru. Od této chvíle alespoň víme, s kým jsme to málem začali spolupracovat.

Hned se sešla Vědecká rada, ale nevěděli jsme, co dál a kde hledat. Vše se ale vyřešilo večer; k bráně přišel mimozemšťan a předal nám stříbrnou ceduli se slovy: „5 lidí nasledujte mě, vím, kde jsou a kde je předmět“. Vybrali jsme 4 děti, vedoucího a vyšli za ním. Na místě jsme zahnali 2 rytíře a objevili jejich skrýš i s naším předmětem. Po návratu jsme si všechno prohledli a téměř před spaním se u brány znovu objevil mimozemšťan – tentokrát se stříbrnou cedulí: „DIAMANT 1879 – ISANDLWANA – ZULU – ŽÁDÁM O POMOC JSEM V NOUZOVÉ SITUACI

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..