Den 17. – den exhibicí a nečekaný zlom

Úterní ráno začalo pro děti a vedoucí netradičním způsobem. Hned po budíčku již na louce leželi barevné papírky. Všichni dostali za úkol jich ukořistit co nejvíce. Bylo také vyhlášeno, že budou děti hrát proti svým vedoucím. Dětem bylo jasné, že je dnes čekají sportovní exhibice. Za sbírání papírků dostali první bod na velkou tabuli děti. Všichni se již moc těšili na sportovní klání, které se budou konat dopoledne. Hrálo se mnoho sportů. Mezi nimi například házená, pálkovaná, voleyball, ringo nebo Mexická hra, kterou jsme se naučili v nedávném přesunu nazvaná Tlachtli. Všechny to moc bavilo a den si náramně užili. Body padaly na obou stranách a vše bylo velice vyrovnané. Když odpoledne skončilo, všichni byli spokojeni, že si mohli zahrát své oblíbené hry.

Hned po poledním klidu jsme narychlo svolali vědeckou radu. Bylo potřeba získat zpátky krychlový holokron, který nám několik dní zpět ukradli a odnesli do své základny ašuti. Skupina starších se proto vydala do této základny, aby navrátili, co bylo ukradeno. V základně jsme se setkali s menším odporem, ale nakonec jsme krychlový holokron získali a zahnali ašuty na ústup.

Když tedy bylo vše kompletní, mohli jsme konečně otevřít pyramidový holokron. Z něj na nás promluvilo bájné monstrum, Cthulhu. Snažili jsme se ho přesvědčit, aby nám pomohl se záchranou galaxie, on však místo toho na nás přivolal své služebníky. I přes to všechno jsme ale vytrvali, holokron odpojili a zakuklence vyhnali z tábora. Co ale nyní? K záchraně galaxie jsme potřebovali všechny bájné bytosti.

V tom se ozval Ziz, bájný orel, a Cthulhua přemohl. Díky tomu se pak mohl se svými ostatními bratry Behemotem a Leviathanem plně věnovat záchraně galaxie. Po chvíli bylo hotovo a vesmír přetrval.

Nakonec do tábora zavítal Ntuga, zástupce vesmírné rasy, která nás pověřila tímto úkolem. Poděkoval nám za pomoc a předal nám zvláštní krystal jako odměnu. Nikdo však nevěděl, co máme s tímto předmětem dělat.

Aby v tento den toho nebylo málo, starší vyluštili zprávu z dopadlé sondy Prognoz 9. Zjistili jsme, že sonda Prognoz 9 byla vyrobena pro sovětský svaz ale sestrojována byla v československu, proto jsme neměli problém základní desku sondy prozkoumat a všechny texty přečíst. Tato sonda měla zkoumat různé druhy signálu a záření, přičemž již kdysi v osmdesátých letech zachytila signál nesoucí tuto zprávu, kterou se nám podařilo rozluštit. Zpráva odkazovala na Tunguzskou událost v roce 1908, která se odehrála na sibiřské tajze a velmi silný elekrický výboj. Zjistili jsme, že v tomto období prováděl Nikola Tesla pokusy s přenosem bezdrátové energie ze své Wardenclyffské věže. Ve zprávě dále stálo, že je potřeba provést záchranu mimozemské sondy před jejím zničením. Museli jsme se tedy přesunout o několik let dříve, abychom zjistili, kdy přesně Nikola Tesla bude chtít provést tento pokus s přenosem bezdrátové energie. Rozhodli jsme se přesunout se do roku 1899, do města Colorado Springs a to přímo do laboratoří George Westinghouse, jednoho z velmi bohatých průmyslníků této doby.

Po přesunu jsme byli svědky veřejného slyšení, které uspořádala paní místostarostka, která chtěla vyřešit otázku elektrifikace místního kraje. Přizvala si pana Thomase Edisona s panem Brownem jakožto zastánce stejnosměrného proudu, na straně druhé George Westinghouse s Nikolou Teslou a těmi nejlepšími techniky. Po velmi ostré debatě a obhajování, jestli je lepší stejnosměrný nebo střídavý proud poprosil Westinghouse o názornou ukázku využití nejnovějších vynálezů k demonstraci. Slova se ujal Nikola Tesla, který představil teslův transformátor a demonstroval blesky vycházející z jeho přístroje. Ukázal nám rozsvěcování zářivek a koncept přenosu elektrické energie bez použití drátů. Po této demonstraci byli všichni ohromeni a šli spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..