17.den – Havaj

Po dnešním těžkém vstávání nám domorodci udělali motivovanou rozcvičku, při které jsme se mohly po předchozím náročném dni krásně protáhnout. Avšak těsně po skončení  rozcvičky přišel do tábora James Cook i se svojí posádkou, který byl domorodci vřele přivítán. Během dopoledního programu si děti mohli vyzkoušet jak domorodé aktivity, tak i různé věci ze starého kontinentu – jako střelba ze vzduchovky či manévrování s lodí.  V průběhu dopoledne si děti v rámci hry vyzkoušeli nepozorovaně se dostat do tábora. Jako vždy se to povedlo pouze pár dětem.

Přesto že se v přesunu dvě kultury pokoušeli spolu koexistovat, nevyhnuli jsme se hádkám ohledně různého pojetí obou kultur a náboženství. Během poledního klidu si děti vzájemně vyhlásili vodní válku, což v tomto počasí přišlo velice vhod. Poté, co nabrali energii si po skupinkách nacvičovali domorodé tance na večerní oslavu. Holky si mohly vyzkoušet tanec Hula a kluci si zatancovali zastrašující Haku. V souvislosti s tím, že naším posláním je získat prsten od Atlanťana, jsme se od náčelníka dozvěděli, že byl odcizen částí posádky Jamese Cooka. Bezprostředně poté děti odešli do lesa a pokusili se zloděje najít. Pro jednu skupinu dětí byl tento pokus úspěšný, zatímco druhá našla zamilovaný pár, který se spolu snaží utéct. Děti se rozhodli, že jim pomohou  a tak vymysleli plán, jak jim umožnit útěk z područí náčelníka.Po večeři se o útěk pokusily, ale tento pokus byl náčelníkem zmařen a proto museli vymýšlet nový plán na útěk.

Následovaly oslavy kde si děti vyzkoušeli různé soutěže (např. limbo nebo přetahovanou) a pochutnaly si na výborném ovoci. Po ukončení oslav jsme se přesunuli na obřad k rybníku, který ukončil období zasvěcené bohu Lonovi. Avšak James Cook  se svojí posádkou se rozhodli, že se nechtějí účastnit pohanských rituálů a proto nás v průběhu obřadu opustili a vrátili se zpátky na svojí loď. Kategorii nejmladším se po vrácení do tábora povedlo pomoci zamilovanému páru pryč z tábora.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..