Den třetí: Řecko

Zatčená MartinaJak můžete vidět na fotkách ve fotogalerii (které byly mimochodem nafoceny před pár minutami), děti jsou právě přesunuté do Řecka – ano, fotky umíme posílat nejen prostorem, ale i časem 🙂 Počasí je stejné jako v Praze, tj. slunné a horké.

Ráno jsme probudili do nádherného prosluněného dne, který nám nezkazila ani docela drsná centrální rozcvička vedená dvojicí spartských vojáků. Na nástupu byl vyhlášen silový šestiblok (kliky, dřepy, člunkový běh, držení břemene, sedy-lehy, hod polenem) a také to, že ve Spartě dělají většinu domácích prací ženy. Proto udělaly všechnu mitu (úklid) za kluky děvčata (samozřejmě ne moc nadšeně). Před obědem pak ještě proběhla štafeta se zbraněmi okolo vesnice (tábora).

Nález zbran�O poledním klidu našla spartská hlídka nedaleko rybníka zbraně. Okamžitě se vrátila do tábora a začalo vyslýchání dětí, co o tom vědí. Potom, co se Sparťané dozvěděli spoustu zajímavých věcí, byl obviněn z napomáhání při zločinu i jeden starší kluk (Milan Jandus), který si měl během odpoledního trojbloku připravit svoji obhajobu. Odpolední trojblok se pak skládal z her Kradení pálek, Gong, Sbírání kořisti a hry Pašeráci (o co v těchto hrách jde se jistě dozvíte od svých dětí).

Po večeři nastala nejdůležitější chvíle celého dne – konal se soud. Na něm se bravurně Míla obhájil a byl osvobozen. Nepodařilo se však obhájit Ivana, přestože celý případ přišel objasnit přímý svědek vraždy, sekretář Zenon. Nakonec bylo rozhodnuto o tom, že o osudu celé vesnice i o osudu Ivanově rozhodne Pýthie v delfské věštírně. Ta nám podala odpověď ve smyslu, že si děti mají zvolit samy, jestli chtějí být pod nadvládou Sparty či Athén. Děti se rozhodly pro Athény a tak celý čtvrtý den proběhne v tomto duchu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..