18. den – expedice Camusdarach – příprava na seskok

Třetí den v expedici začal tradičně budíčkem, následován rozcvičkou a snídaní. Během ranního nástupu jsme se od velícího důstojníka dozvěděli, že v Protektorátu byla uskutečněna jedna z misí, pro které byli parašutisté cvičeni. Poté jsme si poslechli nahrávku zachycující zprávu o právě P1030549provedeném atentátu na zastupujícího říšského protektora R. Heydricha. Na základě této skutečnosti rozhodl generálmajor Gubbins aby byl náš trénink uspíšen a v nejbližší době byl do Protektorátu vyslán další výsadek, tentokrát vybraný z našich řad.

Dopoledne jsme strávili cvičením paměti, strategickou hrou Zjisti sílu nepřítele, a zajišťováním pitné vody pro případný seskok.

Před poledním klidem do základny vnikli dva němečtí důstojníci s Ašuty, kteří zřejmě prováděli průzkum. Byli však překvapeni britskými důstojníky. Během souboje byli oba němečtí důstojníci zraněni a odvedeni do vězení. Ašutům se podařilo uniknout.

Využili jsme příležitosti se německých důstojníků zeptat co Ašuti v základně pohledávali. Ti nám sdělili, že měli za úkol do kanceláře velitele základny umístit podpisovou knihu s jakýmisi plány. Pokusili jsme se plány získat, bohužel jsme však byli vyrušeni generálmajorem Gubbinsem.

Odpolední program se opět nesl v duchu přípravy na seskok. Učili jsme se krýt před sniperem, nacvičovali výsadek a trénovali přesnou střelbu v lese.

Na večerním nástupu nám generálmajor Gubbins oznámil jména čtyř z nás, kteří měli ještě téhož večera odletět do Protektorátu na misi. Po vyfasování potřebného vybavení byli odvedeni do velitelovy kanceláře, kde měli podepsat potřebné formuláře spojené se seskokem. Při vyřizování formalit byl gen.mjr. Gubbins odvolán k telefonu a my jsme tedy měli možnost najít plány ukryté Ašuty a přesunout se zpět do roku 2015.

Po večeři jsme si zahráli turnaj ve hře Býčí šlacha a poté se konalo hodnotící zasedání Centra Galaxie k expedici Camusdarach kde byli nejlepší z nás odměněni. Den byl tradičně ukončen večerkou a odchodem do postelí.

P1030502 _DSC5922

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..