7. DEN – KATEŘINA VELIKÁ

P1020910Ráno jsme se probudili k přípravám na další expedici, tentokrát do carského Ruska. Abychom byli do této doby dobře připraveni, začali jsme s výrobou čelenek a pásků, které nám pomohou zapadnout mezi místní. Prošli jsme si informace, které o této době víme, a zahráli jsme si pálkovanou.

Z přípravy na expedici nám vyhládlo, a tak jsme se přesunuli na buchtičky se šodó do jídelny. Po poledním klidu následoval přesun do Moskvy roku 1762.

Hned jak jsme dorazili zpátky do tábora, pozval nás budoucí car Petr III. na pohřeb svojí tety, carevny Alžběty. Po ceremonii v kostele nám Petr oznámil, že smutnění už bylo dost a je čas na to, aby se oslavila jeho nadcházející korunovace.

Přesunuli jsme se k loveckému zámečku, u kterého jsme nacvičili hledání sestřelených kachen, střílení na stádo srnek a palbu z pušky. Po úspěšném lovu jsme se znovu vydali do základny na moc dobrou večeři.

Po večeři jsme se zúčastnili korunovace Petra, která se skládala ze mše k kostele a hostiny z čerstvého ovoce. Nakonec jsme si zahráli na obchodní společnosti a získali cenné drahokamy. Po oslavě byl car Petr unaven a odebral se na lože. Kateřina si ještě promluvila se skupinkou dětí o tom, jestli se jim líbí Petrova vláda a jak by si představovali budoucnost carské Rusi.

 

One thought on “7. DEN – KATEŘINA VELIKÁ

  1. František Sojka says:

    Ahoj Fanoušku .Dneska jsem se stavovala na statku .Jana tě moc pozdravuje a představ si mají dva nové koně,taky tam byla Anetka a hned se po tobě ptala tak snad to vyjde ještě o prázdninách aby jste si zajezdili spolu. Dohodla jsem ,že než pojedem na tu dovču tak tam pár dní budeš. Taky bys mohl napsat jak se máš. Posílám pusu pa máma

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..